Κοτόπουλο με Μηλίτη και Μπέικον
30'
80'
μέτρια
6
Χρόνος Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας
Βαθμός Δυσκολίας
Μερίδες
1 Ολόκληρο Κοτόπουλο MIMIKOS
4 κρεμμύδια
4 μήλα
μπέικον
350ml μηλίτης
ελαιόλαδο
|
2 κλωνάρια δενδρολίβανο
150 ml κρέμα γάλακτος
αλάτι
πιπέρι
1 κιλό baby πατάτες
1 ποτήρι γάλα
Υλικά
2 κλωνάρια δενδρολίβανο
150 ml κρέμα γάλακτος
αλάτι
πιπέρι
1 κιλό baby πατάτες
1 ποτήρι γάλα
1 Ολόκληρο Κοτόπουλο MIMIKOS
4 κρεμμύδια
4 μήλα
μπέικον
350ml μηλίτης
ελαιόλαδο
Προετοιμασία
Σε μια κατσαρόλα (που μπαίνει σε φούρνο) σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια χοντροκομμένα και σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά.
Ρίχνουμε το μπέικον και το μηλίτη.
Παίρνουμε το κοτόπουλο και το γεμίζουμε με ένα μήλο κομμένο στη μέση.
Βάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα.
Αλατίζουμε το κοτόπουλο καλά και βάζουμε καπάκι.
Ψήνουμε για μια ώρα στους 170ºC.
Καθαρίζουμε και ξεφλουδίζουμε τα 2 μήλα και το ένα το αφήνουμε αξεφλούδιστο.
Τα κόβουμε στα 4.
Όταν περάσει η μια ώρα τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο και το αφήνουμε για λίγο να πάρουν χρώμα.
Όταν το κοτόπουλο θα είναι σχεδόν έτοιμο προσθέτουμε το δενδρολίβανο και την κρέμα.
Δυναμώνουμε το φούρνο στους 190ºC και ψήνουμε για ακόμη 20 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Βράζουμε τις baby πατάτες στο γάλα και μόλις μαλακώσουν και απορροφήσουν το γάλα τις διαλύουμε με ένα πιρούνι για να δημιουργηθεί ο πουρές.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Τοποθετούμε τον πουρέ πατάτας σε πιάτο και το κοτόπουλο.
Σερβίρουμε.
Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Γιάννης Αποστολάκης.