Κοτόπουλο με Μανιτάρια και Χυλοπίτες
40'
30'
μέτρια
4
Χρόνος Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας
Βαθμός Δυσκολίας
Μερίδες
4 Μπούτια Ολόκληρα Κοτόπουλου MIMIKOS
250 γρ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
2 κ.σ. πράσινες ελιές σε φέτες
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
1 κ.γ. ξερός βασιλικός
|
½ ματσάκι μαϊντανός
4 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γρ. χυλοπίτες
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Υλικά
½ ματσάκι μαϊντανός
4 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γρ. χυλοπίτες
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
4 Μπούτια Ολόκληρα Κοτόπουλου MIMIKOS
250 γρ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
2 κ.σ. πράσινες ελιές σε φέτες
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
1 κ.γ. ξερός βασιλικός
Προετοιμασία
Σοτάρετε για λίγα λεπτά στη κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο με 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Βάζετε τα μπούτια του κοτόπουλου, τα αλατοπιπερώνετε και τα σοτάρετε για 5-6 λεπτά και από τις δύο πλευρές. Προσθέτετε τα μανιτάρια, ανακατεύετε και ρίχνετε τις ελιές, το βασιλικό, τα ντοματάκια κονκασέ, ½ φλιτζάνι νερό και το μαϊντανό ψιλοκομμένο. Τα αφήνετε να βράσουν με σκεπασμένη τη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 20 - 25 λεπτά. Βράζετε τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία, τις στραγγίζετε και στη συνέχεια τις ανακατεύετε με 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Βγάζετε τα μπούτια από την κατσαρόλα και ανακατεύετε τις βρασμένες χυλοπίτες με τη σάλτσα. Σερβίρετε και μοιράζετε τα μπούτια του κοτόπουλου στα πιάτα.
Μια συνταγή από το MIMIKOS.