Κοτόπουλο με Κους Κους
30'
75'
μέτρια
6
Χρόνος Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας
Βαθμός Δυσκολίας
Μερίδες
1 Ολόκληρο Κοτόπουλο MIMIKOS
½ κιλό κους κους
1 κ.σ. κάρυ
2 φρέσκα κρεμμύδια
1ματσακι μαϊντανό
βασιλικό
ξύσμα από 1 λεμόνι
αλάτι
ελαιόλαδο
|
Για τη μαρινάδα:
400 γρ.γιαουρτι
1 κ.σ. κύμινο
1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
ξύσμα από 2 λεμόνια
χυμό από 1 λεμόνι
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
ελαιόλαδο
Υλικά
Για τη μαρινάδα:
400 γρ.γιαουρτι
1 κ.σ. κύμινο
1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
ξύσμα από 2 λεμόνια
χυμό από 1 λεμόνι
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
ελαιόλαδο
1 Ολόκληρο Κοτόπουλο MIMIKOS
½ κιλό κους κους
1 κ.σ. κάρυ
2 φρέσκα κρεμμύδια
1ματσακι μαϊντανό
βασιλικό
ξύσμα από 1 λεμόνι
αλάτι
ελαιόλαδο
Προετοιμασία
Για αρχή φτιάχνουμε τη μαρινάδα με το γιαούρτι. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι, τα κύμινο, τη καπνιστή πάπρικα, ξύσμα και χυμό από 2 λεμόνια, το σκόρδο, το αλάτι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά ωσότου ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Παίρνουμε το κοτόπουλο και το ανοίγουμε ολόκληρο, προσθέτουμε όλη τη μαρινάδα και το σκεπάζουμε σε όλες τις πλευρές. Ψήνουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά στους 185ºC στον αέρα.
Μετά το ψήσιμο συλλέγουμε όλους του ζωμούς από το ψήσιμο και τους περνάμε από λεπτό σιτάκι σε χαμηλό κατσαρολάκι με κάρυ και σιγοβράζουμε για 2 λεπτά.
Σε ταψάκι απλώνουμε το κους-κους και ρίχνουμε το καυτό ζωμό, ανακατεύουμε ελαφρός στο ίδιο σκεύος ωσότου γίνει έτοιμο. Στο ίδιο σκεύος προσθέτουμε κρεμμυδάκι φρέσκο, ξύσμα λεμόνι, μαϊντανό, βασιλικό και το βρασμένο ρεβύθι.
Ανακατεύουμε ελαφρώς και η γαρνιτούρα είναι έτοιμη. Σερβίρουμε κόβοντας και μεριδοποιώντας το κοτόπουλο σε μεγάλη πιατέλα.
Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Γιάννης Αποστολάκης.