




Κοτόπουλο με Κάρυ Λαχανικά και Ρύζι



35'
70'
εύκολη

6
Χρόνος Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας
Βαθμός Δυσκολίας
Μερίδες
1 Ολόκληρο Κοτόπουλο MIMIKOS περίπου 2 κιλά
500 γρ. ρύζι γιασμίν
2 ξερά κρεμμύδια
4 καρότα } χρόνος προετοιμασίας 20’
1 κλωνάρι σέλερι χωρίς τα φύλλα
1 φινόκιο
10 φύλλα φρέσκο βασιλικό
|
1 καυτερή πιπεριά πράσινη ή τσίλι
1 κομμάτι τζίντζερ 80 γρ.
1 λάιμ
2 κ.σ. κάρι } χρόνος ψησίματος 65’
400m ml κρέμα καρύδας
λίγο αλάτι
λίγο ελαιόλαδο

Υλικά
1 καυτερή πιπεριά πράσινη ή τσίλι
1 κομμάτι τζίντζερ 80 γρ.
1 λάιμ
2 κ.σ. κάρι } χρόνος ψησίματος 65’
400m ml κρέμα καρύδας
λίγο αλάτι
λίγο ελαιόλαδο
1 Ολόκληρο Κοτόπουλο MIMIKOS περίπου 2 κιλά
500 γρ. ρύζι γιασμίν
2 ξερά κρεμμύδια
4 καρότα } χρόνος προετοιμασίας 20’
1 κλωνάρι σέλερι χωρίς τα φύλλα
1 φινόκιο
10 φύλλα φρέσκο βασιλικό

Προετοιμασία
Κόβουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα σε χοντρά κομμάτια. Ψιλοκόβουμε το σέλινο, το φινόκιο, το βασιλικό και την πιπεριά και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Κόβουμε ένα κομμάτι τζίντζερ στη μέση και βάζουμε το μισό μέσα στα υλικά. Παίρνουμε ένα ολόκληρο κοτόπουλο MIMIKOS και βάζουμε στην κοιλιά του ένα lime και το υπόλοιπο τζίντζερ. Το πασπαλίζουμε με κάρυ, αλατίζουμε, περιχύνουμε με ελαιόλαδο και απλώνουμε τα υλικά με τα χέρια. Τοποθετούμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα ανάμεσα στα λαχανικά. Ρίχνουμε κι άλλο κάρυ και την κρέμα καρύδας. Σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 45 λεπτά και για 20 λεπτά περίπου ακόμα χωρίς το καπάκι.
Για το Ρύζι:
Βράζουμε 900ml νερό, προσθέτουμε αλάτι και λίγο λάδι. Ρίχνουμε το ρύζι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε με το καπάκι για περίπου 20 λεπτά.


Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Γιάννης Αποστολάκης.

δείτε το βίντεο της συνταγής
