top of page
recipe-background.jpg
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΛΕΥΚΟ PNG.PNG
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΛΕΥΚΟ PNG.PNG
IMG_1219_edited.jpg

Κοτόπουλο με Κάρυ και Λαχανικά

10'

30'

εύκολη

4

Χρόνος Μαγειρέματος

Χρόνος Προετοιμασίας

Βαθμός Δυσκολίας

Μερίδες

Top Blue Box.png
IMG_1219_edited_edited_edited.jpg

Φιλέτο από Μπούτι

2 ψιλοκομμένα Φιλέτα Στήθος Κοτόπουλο MIMIKOS
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
2 χρωματιστές πιπεριές κομμένες σε λεπτές φέτες
5-6 ασπρομανίταρα κομμένα σε λεπτές φέτες
250 γραμ. κίτρινη κολοκύθα
1 γλυκοπατάτα
250 γραμ. μπρόκολο
1 κ.σ. κόκκινη πάστα κάρυ (στα μεγάλα σούπερ μάρκετ)
|
400 γραμ. γάλα καρύδας
1⁄2 φλ. ζωμό κότας
2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια
αλάτι
πιπέρι
λίγος ψιλοκομμένος φρέσκος κόλιανδρος

Για το σερβίρισμα:
ρύζι μπασμάτι

Υλικά


400 γραμ. γάλα καρύδας
1⁄2 φλ. ζωμό κότας
2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια
αλάτι
πιπέρι
λίγος ψιλοκομμένος φρέσκος κόλιανδρος

Για το σερβίρισμα:
ρύζι μπασμάτι

2 ψιλοκομμένα Φιλέτα Στήθος Κοτόπουλο MIMIKOS
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
2 χρωματιστές πιπεριές κομμένες σε λεπτές φέτες
5-6 ασπρομανίταρα κομμένα σε λεπτές φέτες
250 γραμ. κίτρινη κολοκύθα
1 γλυκοπατάτα
250 γραμ. μπρόκολο
1 κ.σ. κόκκινη πάστα κάρυ (στα μεγάλα σούπερ μάρκετ)

Προετοιμασία

Ψιλοκόβουμε τα φιλέτα στήθος κοτόπουλο.
Κόβουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες.
Κόβουμε την πατάτα και την κολοκύθα σε καρέ.
Κόβουμε το μπρόκολο σε μικρές μπουκές.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι, και σε μέτρια φωτιά ροδίζουμε το κοτόπουλο για περίπου 6 – 7 λεπτά από όλες τις πλευρές, σχεδόν να μισοψηθεί.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και αφήνουμε να μαραθούν χωρίς να αλλάξουν χρώμα για 3 -4 λεπτά.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και αφήνουμε να πιουν τα υγρά τους.
Προσθέτουμε την κολοκύθα, την γλυκοπατάτα και το μπρόκολο.
Προσθέτουμε την πάστα κάρυ και ανακατεύουμε.
Τέλος προσθέτουμε το ζωμό και το γάλα καρύδας.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσει η γλυκοπατάτα.
Σβήνουμε τη φωτιά.
Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι και το κόλιανδρο και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι και lime.

Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ακολουθήσετε το link >>

δείτε το βίντεο της συνταγής

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Top Blue Box_edited.png
bottom of page