top of page
recipe-background.jpg
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΛΕΥΚΟ PNG.PNG
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΛΕΥΚΟ PNG.PNG
IMG_1219_edited.jpg

Κοτόπουλο με Φασολάκια

25'

40'

μέτρια

4

Χρόνος Μαγειρέματος

Χρόνος Προετοιμασίας

Βαθμός Δυσκολίας

Μερίδες

Top Blue Box.png
IMG_1219_edited_edited_edited.jpg

Φιλέτο από Στήθος

Φιλέτο στήθος από Κοτόπουλο MIMIKOS
1 κιλό φασολάκια
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
φύλλα βασιλικού
2 αστεροειδείς γλυκάνισοι
ελαιόλαδο
αλάτι
|
Για το ρύζι:
500 γρ. ρύζι γιασμιν
κάρυ
καρύδια
μαύρη σταφίδα

Υλικά


Για το ρύζι:
500 γρ. ρύζι γιασμιν
κάρυ
καρύδια
μαύρη σταφίδα

Φιλέτο στήθος από Κοτόπουλο MIMIKOS
1 κιλό φασολάκια
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
φύλλα βασιλικού
2 αστεροειδείς γλυκάνισοι
ελαιόλαδο
αλάτι

Προετοιμασία

Βάζουμε τα φασολάκια σε μια φαρδιά κατσαρόλα με μισό λίτρο νερό. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το λευκό μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια και μία κουταλιά πελτέ ντομάτας. Αλατίζουμε, αρωματίζουμε με φύλλα βασιλικού και βράζουμε για 15 λεπτά.
Σε μια άλλη κατσαρόλα ετοιμάζουμε το ρύζι. Ρίχνουμε το νερό, το κάρυ, αλάτι, ελαιόλαδο, καρύδια και μαύρη σταφίδα και περιμένουμε να βράσει.
Αφού έχουμε μαγειρέψει τα φασολάκια για 15 λεπτά, ρίχνουμε το πράσινο μέρος από τα κρεμμυδάκια και αρκετό ελαιόλαδο.
Στη συνέχεια, τοποθετούμε τα φιλέτα από στήθος κοτόπουλο MIMIKOS πάνω στα φασολάκια και μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Αφού έχει βράσει το μείγμα με το κάρυ, ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε μόνο μία φορά, κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι το ρύζι μας να απορροφήσει όλα τα υγρά.
Το πιο θρεπτικό και νόστιμο πιάτο με κοτόπουλο είναι έτοιμο!

Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Γιάννης Αποστολάκης.

δείτε το βίντεο της συνταγής

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Top Blue Box_edited.png
bottom of page