Κοτόπουλο με Ελιές, Λεμόνι και Δενδρολίβανο
10'
20'
μέτρια
4
Χρόνος Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας
Βαθμός Δυσκολίας
Μερίδες
4 Μπούτια Ολόκληρα Κοτόπουλου MIMIKOS
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
16 ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι
1 λεμόνι
1 κ.σ. ξερό δενδρολίβανο ή 1 κλωναράκι φρέσκο
|
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
1 κ.σ. κάπαρη
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Υλικά
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
1 κ.σ. κάπαρη
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
4 Μπούτια Ολόκληρα Κοτόπουλου MIMIKOS
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
16 ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι
1 λεμόνι
1 κ.σ. ξερό δενδρολίβανο ή 1 κλωναράκι φρέσκο
Προετοιμασία
Σε μία κατσαρόλα βάζετε τα μπούτια, το κρεμμύδι, το σκόρδο και 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο. Σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά, γυρίζοντας τα μπούτια και από τις δύο πλευρές. Σβήνετε με το κρασί και ρίχνετε το δεντρολίβανο, την κάπαρη, τις ελιές και 1½ φλιτζάνι νερό. Καθαρίζετε το λεμόνι από τη φλούδα και την άσπρη μεμβράνη και ψιλοκόβετε τη ψίχα. Αφαιρείτε τα κουκούτσια και ρίχνετε τη ψίχα στην κατσαρόλα. Χαμηλώνετε την ένταση στο μάτι της κουζίνας και μαγειρεύετε για 20 -25 λεπτά ακόμη.
Συνοδεύετε με ρύζι ή πουρέ πατάτας.
Μια συνταγή από το MIMIKOS.