top of page
recipe-background.jpg
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΛΕΥΚΟ PNG.PNG
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΛΕΥΚΟ PNG.PNG
IMG_1219_edited.jpg

Κοτόπουλο με Χυλοπίτες στο Φούρνο

40'

30'

εύκολη

6

Χρόνος Μαγειρέματος

Χρόνος Προετοιμασίας

Βαθμός Δυσκολίας

Μερίδες

Top Blue Box.png
IMG_1219_edited_edited_edited.jpg

Μπούτια Ολόκληρα

1-1⁄2 κιλό Μπούτια Ολόκληρα Κοτόπουλου MIMIKOS|1⁄4 φλ. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο σπασμένη
1 δαφνόφυλλο
4 κόκκους μπαχάρι
1 κ.σ. γεμάτη πελτέ τομάτας
800 γρ. ψιλοκομμένες τομάτες
500 γρ. ρουμελιώτικες χυλοπίτες
αλάτι
πιπέρι
|
Για σερβίρισμα:
σκληρό τυρί Δανίας

Υλικά

1⁄4 φλ. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο σπασμένη
1 δαφνόφυλλο
4 κόκκους μπαχάρι
1 κ.σ. γεμάτη πελτέ τομάτας
800 γρ. ψιλοκομμένες τομάτες
500 γρ. ρουμελιώτικες χυλοπίτες
αλάτι
πιπέρι

1-1⁄2 κιλό Μπούτια Ολόκληρα Κοτόπουλου MIMIKOS

Προετοιμασία

Στεγνώνουμε πολύ καλά τις μερίδες του κοτόπουλου.
Ζεσταίνουμε πλασoτέ κατσαρόλα και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Σοτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου να ροδίσουν ολόγυρα για 5-6’, σε δυο δόσεις, για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού.
Τα βγάζουμε σε πιατέλα και τα διατηρούμε ζεστά.
Στο ίδιο λάδι ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σπασμένο σκόρδο. Σοτάρουμε για 4-5’ να μαλακώσει το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας για 1’.
Προσθέτουμε και 1-1⁄2 λίτρο ζεστό νερό, τις τριμμένες τομάτες και τα μπαχαρικά.
Βράζουμε το κοτόπουλο για 40’ να μαλακώσει. Αφαιρούμε το δαφνόφυλλο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο να κάψει καλά στους 230°C στις αντιστάσεις πάνω κάτω, θα ψήσουμε στην κάτω σχάρα. Ζεσταίνουμε ένα πυρίμαχο.
Βάζουμε εκεί το κοτόπουλο με τα μπόλικα ζουμιά του.
Το βάζουμε στο δυνατό φούρνο και αφήνουμε να κάψει καλά.
Μόλις αρχίσει ο βρασμός στο ταψί, ρίχνουμε με προσοχή τις χυλοπίτες και ανακατεύουμε.
Σβήνουμε το φούρνο και δεν ανοιγοκλείνουμε την πόρτα για να κρατήσουμε τη ζεστή θερμοκρασία.
Αφήνουμε το φαγητό μέσα σε σβηστό φούρνο για 20’ να γίνουν οι χυλοπίτες, ρουφώντας τη σάλτσα του κοτόπουλου. Πασπαλίζουμε το σκληρό τυρί Δανίας.
Το σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστό και ζουμερό.

Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ακολουθήσετε το link >>

δείτε το βίντεο της συνταγής

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Top Blue Box_edited.png
bottom of page