top of page
recipe-background.jpg
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΛΕΥΚΟ PNG.PNG
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΛΕΥΚΟ PNG.PNG
IMG_1219_edited.jpg

Κοτόπουλο Kρασάτο

50'

30'

μέτρια

6

Χρόνος Μαγειρέματος

Χρόνος Προετοιμασίας

Βαθμός Δυσκολίας

Μερίδες

Top Blue Box.png
IMG_1219_edited_edited_edited.jpg

Ολόκληρο Κοτόπουλο

1 Ολόκληρο Κοτόπουλο MIMIKOS
20 κρεμμυδάκια στιφάδου
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
250 γρ. φρέσκα μανιτάρια
1 πράσο
5 φέτες μπέικον
2 φλιτζάνια κόκκινο κρασί
|
1 δαφνόφυλλο
5 κόκκοι μπαχάρι σπασμένοι
1 κ.σ. ανάμεικτα μυρωδικά (δεντρολίβανο, θυμάρι, βασιλικός)
λίγο αλεύρι
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός

Υλικά


1 δαφνόφυλλο
5 κόκκοι μπαχάρι σπασμένοι
1 κ.σ. ανάμεικτα μυρωδικά (δεντρολίβανο, θυμάρι, βασιλικός)
λίγο αλεύρι
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός

1 Ολόκληρο Κοτόπουλο MIMIKOS
20 κρεμμυδάκια στιφάδου
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
250 γρ. φρέσκα μανιτάρια
1 πράσο
5 φέτες μπέικον
2 φλιτζάνια κόκκινο κρασί

Προετοιμασία

Κόβετε το κοτόπουλο σε μερίδες και το βάζετε σε ένα γυάλινο σκεύος. Ρίχνετε το κρασί, το μπαχάρι, το δαφνόφυλλο και τα μυρωδικά. Αφήνετε να μαριναριστεί για 3-4 ώρες στο ψυγείο. Καθαρίζετε τα κρεμμυδάκια στιφάδου, καθαρίζετε και κόβετε σε λεπτές ροδέλες το πράσο, κόβετε τα μανιτάρια στη μέση και ψιλοκόβετε το μπέικον. Στραγγίζετε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και την κρατάτε για το μαγείρεμα. Αλατοπιπερώνετε τις μερίδες του κοτόπουλου και τις αλευρώνετε. Τις σοτάρετε σε 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για λίγα λεπτά. Βγάζετε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και ρίχνετε το μπέικον, τα κρεμμυδάκια στιφάδου, το σκόρδο, το πράσο και τα μανιτάρια. Τα σοτάρετε για λίγα λεπτά, προσθέτετε το κοτόπουλο και σβήνετε με τη μαρινάδα. Ρίχνετε 2 φλιτζάνια νερό, σκεπάζετε την κατσαρόλα και χαμηλώνετε την ένταση στο μάτι της κουζίνας. Μαγειρεύετε για 50 λεπτά με 1 ώρα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Όταν μαγειρευτεί το κοτόπουλο, πασπαλίζετε με το μαϊντανό και σερβίρετε.

Μια συνταγή από το MIMIKOS.

δείτε το βίντεο της συνταγής

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Top Blue Box_edited.png
bottom of page