




Κοτόπουλο Kρασάτο



50'
30'
μέτρια

6
Χρόνος Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας
Βαθμός Δυσκολίας
Μερίδες
1 Ολόκληρο Κοτόπουλο MIMIKOS
20 κρεμμυδάκια στιφάδου
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
250 γρ. φρέσκα μανιτάρια
1 πράσο
5 φέτες μπέικον
2 φλιτζάνια κόκκινο κρασί
|
1 δαφνόφυλλο
5 κόκκοι μπαχάρι σπασμένοι
1 κ.σ. ανάμεικτα μυρωδικά (δεντρολίβανο, θυμάρι, βασιλικός)
λίγο αλεύρι
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός

Υλικά
1 δαφνόφυλλο
5 κόκκοι μπαχάρι σπασμένοι
1 κ.σ. ανάμεικτα μυρωδικά (δεντρολίβανο, θυμάρι, βασιλικός)
λίγο αλεύρι
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 Ολόκληρο Κοτόπουλο MIMIKOS
20 κρεμμυδάκια στιφάδου
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
250 γρ. φρέσκα μανιτάρια
1 πράσο
5 φέτες μπέικον
2 φλιτζάνια κόκκινο κρασί

Προετοιμασία
Κόβετε το κοτόπουλο σε μερίδες και το βάζετε σε ένα γυάλινο σκεύος. Ρίχνετε το κρασί, το μπαχάρι, το δαφνόφυλλο και τα μυρωδικά. Αφήνετε να μαριναριστεί για 3-4 ώρες στο ψυγείο. Καθαρίζετε τα κρεμμυδάκια στιφάδου, καθαρίζετε και κόβετε σε λεπτές ροδέλες το πράσο, κόβετε τα μανιτάρια στη μέση και ψιλοκόβετε το μπέικον. Στραγγίζετε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και την κρατάτε για το μαγείρεμα. Αλατοπιπερώνετε τις μερίδες του κοτόπουλου και τις αλευρώνετε. Τις σοτάρετε σε 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για λίγα λεπτά. Βγάζετε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και ρίχνετε το μπέικον, τα κρεμμυδάκια στιφάδου, το σκόρδο, το πράσο και τα μανιτάρια. Τα σοτάρετε για λίγα λεπτά, προσθέτετε το κοτόπουλο και σβήνετε με τη μαρινάδα. Ρίχνετε 2 φλιτζάνια νερό, σκεπάζετε την κατσαρόλα και χαμηλώνετε την ένταση στο μάτι της κουζίνας. Μαγειρεύετε για 50 λεπτά με 1 ώρα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Όταν μαγειρευτεί το κοτόπουλο, πασπαλίζετε με το μαϊντανό και σερβίρετε.


Μια συνταγή από το MIMIKOS.

δείτε το βίντεο της συνταγής
