Κοτόπουλο Κατσαρόλας με Λαχανικά και Λεμονάτη Σάλτσα Άνηθου
15'
50'
μέτρια
6
Χρόνος Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας
Βαθμός Δυσκολίας
Μερίδες
1 Ολόκληρο Κοτόπουλο MIMIKOS
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
3 καρότα
2 κολοκυθάκια
2 πατάτες
2 κλωναράκια σέλερι
1 κ.γ. ξερό θυμάρι
|
4 κ.σ. ψιλοκομμένος άνηθος
1 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
1 κ.σ. κορν φλάουρ
χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κρόκοι αβγού
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Υλικά
4 κ.σ. ψιλοκομμένος άνηθος
1 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
1 κ.σ. κορν φλάουρ
χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κρόκοι αβγού
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 Ολόκληρο Κοτόπουλο MIMIKOS
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
3 καρότα
2 κολοκυθάκια
2 πατάτες
2 κλωναράκια σέλερι
1 κ.γ. ξερό θυμάρι
Προετοιμασία
Κόβετε το κοτόπουλο σε μερίδες (χωρίζετε τα μπούτια από την πλάτη και κόβετε το στήθος κάθετα στη μέση). Καθαρίζετε τα κρεμμύδια, τα κόβετε στη μέση και στη συνέχεια σε λεπτές φέτες. Καθαρίζετε τα καρότα, τα κολοκυθάκια και τις πατάτες και τα κόβετε σε φέτες. Καθαρίζετε το σέλερι από τις ίνες και το ψιλοκόβετε. Ζεσταίνετε ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο και σοτάρετε τα λαχανικά μαζί με το κοτόπουλο για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά. Ρίχνετε στην κατσαρόλα ½ λίτρο ζεστό νερό και βράζετε σε μέτρια φωτιά για 50 λεπτά με 1 ώρα. Ανακατεύετε το εβαπορέ με το κορν φλάουρ, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τον άνηθο και τους κρόκους. Ρίχνετε το μείγμα στην κατσαρόλα, ανακατεύετε και λίγο πριν πάρει βράση, κατεβάζετε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας και σερβίρετε.
Μια συνταγή από το MIMIKOS.