top of page
recipe-background.jpg
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΛΕΥΚΟ PNG.PNG
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΛΕΥΚΟ PNG.PNG
IMG_1219_edited.jpg

Κοτόπουλο Γιουβέτσι με Λιαστές Ντομάτες και Φρέσκα Αρωματικά

60'

15'

μέτρια

6

Χρόνος Μαγειρέματος

Χρόνος Προετοιμασίας

Βαθμός Δυσκολίας

Μερίδες

Top Blue Box.png
IMG_1219_edited_edited_edited.jpg

Ολόκληρο Κοτόπουλο

1 Ολόκληρο Κοτόπουλο MIMIKOS
1 πακέτο κριθαράκι
1 ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
2 ώριμες ντομάτες
2 κ.σ. ντοματοπελτές
|
2 κ.σ. κάπαρη
10 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι τριμμένη κεφαλογραβιέρα
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Υλικά


2 κ.σ. κάπαρη
10 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι τριμμένη κεφαλογραβιέρα
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

1 Ολόκληρο Κοτόπουλο MIMIKOS
1 πακέτο κριθαράκι
1 ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
2 ώριμες ντομάτες
2 κ.σ. ντοματοπελτές

Προετοιμασία

Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, ψιλοκόβετε τις λιαστές ντομάτες και τρίβετε τις ντομάτες στον τρίφτη. Κόβετε το κοτόπουλο σε μερίδες.
Ζεσταίνετε 1⁄4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κοτόπουλο για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά. Ρίχνετε στην κατσαρόλα τις ντομάτες, τις λιαστές ντομάτες, την κάπαρη, το ντοματοπελτέ και 2 φλιτζάνια νερό. Αλατοπιπερώνετε και βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου.
Βράζετε το κριθαράκι σε αρκετό νερό, αλατισμένο, για 5 λεπτά. Το στραγγίζετε και το αδειάζετε σε ένα ταψί, ρίχνετε και το κοτόπουλο με τη σάλτσα, ανακατεύετε και σκεπάζετε με ένα φύλλο αλουμινόχαρτου. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 15 λεπτά. Πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί και σερβίρετε.

Μια συνταγή από το MIMIKOS.

δείτε το βίντεο της συνταγής

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Top Blue Box_edited.png
bottom of page