top of page
recipe-background.jpg
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΛΕΥΚΟ PNG.PNG
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΛΕΥΚΟ PNG.PNG
IMG_1219_edited.jpg

Κοτόπουλο Γεμιστό με Μανούρι και Γραβιέρα

45'

15'

δύσκολη

4

Χρόνος Μαγειρέματος

Χρόνος Προετοιμασίας

Βαθμός Δυσκολίας

Μερίδες

Top Blue Box.png
IMG_1219_edited_edited_edited.jpg

Φιλέτο από Στήθος

1 πακέτο Φιλέτο Στήθος Κοτόπουλου MIMIKOS
4 φέτες προσούτο
100 γρ. μανούρι
100 γρ. τριμμένη γραβιέρα
12 ντοματίνια
2 κ.γ. ξερός βασιλικός
|
1 κ.σ. μουστάρδα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο για το ψήσιμο

Υλικά


1 κ.σ. μουστάρδα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο για το ψήσιμο

1 πακέτο Φιλέτο Στήθος Κοτόπουλου MIMIKOS
4 φέτες προσούτο
100 γρ. μανούρι
100 γρ. τριμμένη γραβιέρα
12 ντοματίνια
2 κ.γ. ξερός βασιλικός

Προετοιμασία

Κόβετε τα φιλέτα του κοτόπουλου κατά μήκος από το πλάι χωρίς να τα χωρίσετε. Ανοίγετε το κάθε ένα σε ένα μεγαλύτερο φιλέτο και αλατοπιπερώνετε και από τις δύο πλευρές. Πολτοποιείτε το μανούρι με ένα πιρούνι και το ανακατεύετε με τη γραβιέρα και 1 κουταλάκι βασιλικό. Μοιράζετε το μείγμα στα φιλέτα, τα διπλώνετε στη μέση και τυλίγετε κάθε φιλέτο με μία φέτα προσούτο. Τα βάζετε στο ταψί μαζί με τα τα ντοματίνια κομμένα στη μέση.
Ανακατεύετε το ελαιόλαδο με τη μουστάρδα και το βασιλικό. Περιχύνετε με το μείγμα αυτό το κοτόπουλο και τα ντοματίνια. Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 200°C για 20 λεπτά. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε άλλα 5-6 λεπτά.
Κόβετε το κοτόπουλο σε φέτες και το συνοδεύετε με τα ψητά ντοματίνια και τη σάλτσα από το ταψί.

Μια συνταγή από το MIMIKOS.

δείτε το βίντεο της συνταγής

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Top Blue Box_edited.png
bottom of page