top of page
recipe-background.jpg
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΛΕΥΚΟ PNG.PNG
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΛΕΥΚΟ PNG.PNG
IMG_1219_edited.jpg

Κοτόπουλο Γεμιστό για το Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι

25'

70'

μέτρια

6

Χρόνος Μαγειρέματος

Χρόνος Προετοιμασίας

Βαθμός Δυσκολίας

Μερίδες

Top Blue Box.png
IMG_1219_edited_edited_edited.jpg

Ολόκληρο Κοτόπουλο

1 Ολόκληρο Κοτόπουλο MIMIKOS
200 γρ. συκώτι
500 γρ. ρύζι γιασμίν ή μπασμάτι
κάστανα
σταφίδες
κουκουνάρι
cranberries
κανέλα
|
μπαχάρι
φιστίκι Αιγίνης
μαϊντανός
ρόδι
1 κρεμμύδι
1 λεμόνι
ελαιόλαδο
αλάτι

Υλικά


μπαχάρι
φιστίκι Αιγίνης
μαϊντανός
ρόδι
1 κρεμμύδι
1 λεμόνι
ελαιόλαδο
αλάτι

1 Ολόκληρο Κοτόπουλο MIMIKOS
200 γρ. συκώτι
500 γρ. ρύζι γιασμίν ή μπασμάτι
κάστανα
σταφίδες
κουκουνάρι
cranberries
κανέλα

Προετοιμασία

Για το κοτόπουλο:
Βάζουμε το κοτόπουλο σε μια λεκάνη του ρίχνουμε ελαιόλαδο και βάζουμε ένα λεμόνι ολόκληρο μέσα στην κοιλιά του. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 160ºC στις αντιστάσεις και βάζουμε το κοτόπουλο να ψηθεί μόνο του. Το ακουμπάμε πάνω στη σχάρα του φούρνου χωρίς ταψί για να ξεροψηθεί αλλά βάζουμε και ένα ταψί με νερό από κάτω γιατί θα τρέξουν τα υγρά του κοτόπουλου.

Για τη γέμιση:
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τα συκώτι που έχουμε κόψει σε μικρά κυβάκια. Αφού το σοτάρουμε ρίχνουμε ζεστό νερό (τόσο όσο χρειάζεται να βράσει το ρύζι). Μόλις πάρει μια βράση ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά – τα κάστανα, τις σταφίδες, το κουκουνάρι, τα cranberries, αλάτι κανέλα και μπαχάρι και μόλις πάρει ξανά μια βράση ρίχνουμε το ρύζι και χαμηλώνουμε πολύ τη θερμοκρασία. Το σκεπάζουμε αλλά το ελέγχουμε πολύ συχνά για να μην λασπώσει. Λίγο πριν το βγάλουμε ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά (το ψιλοκομμένο μαϊντανό, το ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης και το ρόδι και το σβήνουμε.

Μόλις το κοτόπουλο είναι σχεδόν έτοιμο του βάζουμε όση γέμιση χωρέσει και το ξαναβάζουμε στο φούρνο στους 220ºC μέχρι να ροδίσει.
Την υπόλοιπη γέμιση μπορούμε να την σερβίρουμε χωριστά. Αφήνουμε το κοτόπουλο λίγο να ξεκουραστεί και μετά το κόβουμε και το σερβίρουμε.

Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Γιάννης Αποστολάκης.

δείτε το βίντεο της συνταγής

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Top Blue Box_edited.png
bottom of page