




Κοτόπιτα με Φιλέτο Στήθος, Γιαούρτι και χωρίς φύλλο στο Airfryer



10'
60'
εύκολη

6
Χρόνος Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας
Βαθμός Δυσκολίας
Μερίδες
500 γρ. Φιλέτο Στήθος Κοτόπουλου MIMIKOS, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε λωρίδες
1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε λωρίδες
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 10%
2 αβγά
200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
200 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη (100 γρ. μέσα και 100 γρ. από πάνω)
|
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. πιπέρι
1/2 κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι
1/2 κ.γ. πάπρικα
1/4 κ.γ. μπούκοβο (προαιρετικά για πικάντικη γεύση)
1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κ.σ. ελαιόλαδο

Υλικά
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. πιπέρι
1/2 κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι
1/2 κ.γ. πάπρικα
1/4 κ.γ. μπούκοβο (προαιρετικά για πικάντικη γεύση)
1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γρ. Φιλέτο Στήθος Κοτόπουλου MIMIKOS, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε λωρίδες
1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε λωρίδες
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 10%
2 αβγά
200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
200 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη (100 γρ. μέσα και 100 γρ. από πάνω)

Προετοιμασία
Πρώτο ψήσιμο
Προετοιμάζουμε το ταψάκι του Airfryer με αντικολλητικό χαρτί.
Βάζουμε το κοτόπουλο, τις πιπεριές, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, την πάπρικα και το μπούκοβο. Ανακατεύουμε καλά.
Ψήνουμε στους 170°C για 18-22 λεπτά.
Προσθήκη μείγματος
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το γιαούρτι, τα αβγά, τη φέτα, τη μισή μοτσαρέλα και τον μαϊντανό.
Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψάκι με το κοτόπουλο και ψήνουμε στους 170°C για 25-30 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί.
Τελικό ψήσιμο
Προσθέτουμε την υπόλοιπη μοτσαρέλα από πάνω και ψήνουμε για 5-7 λεπτά στους 200°C, μέχρι να λιώσει και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί καλά από κάτω και αν χρειάζεται, τη γυρνάμε για λίγα λεπτά ακόμα.
Σερβίρισμα
Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και σερβίρουμε ζεστή για να απολαύσουμε όλη τη γεύση.
Tips για τέλειο ψήσιμο στο Airfryer
Χρησιμοποιούμε αντικολλητικό χαρτί για εύκολη αφαίρεση της πίτας.
Αν θέλουμε πιο έντονη γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε περισσότερα μπαχαρικά ή λίγο καπνιστό μπούκοβο.
Ελέγχουμε τη βάση της πίτας – αν χρειάζεται περισσότερο ψήσιμο, τη γυρνάμε για λίγα λεπτά ακόμα.


Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Γαβριήλ Νικολαΐδης.

δείτε το βίντεο της συνταγής
