




Κλέφτικο με Κοτόπουλο στο Airfryer



20'
50'
μέτρια

4
Χρόνος Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας
Βαθμός Δυσκολίας
Μερίδες
3 μπούτια κοτόπουλου MIMIKOS
80 ml ελαιόλαδο
1 λεμόνι
80 γρ. μουστάρδα
2 κλωνάρια φρέσκο Θυμάρι
1 κ.γ. ξερή ρίγανη
|
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
2 χρωματιστές πιπεριές
1/2 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
100 γρ. μανιτάρια σαμπινιον
250 γρ. κεφαλογραβιέρα
3 κομμάτια αντικολλητικό χαρτί

Υλικά
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
2 χρωματιστές πιπεριές
1/2 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
100 γρ. μανιτάρια σαμπινιον
250 γρ. κεφαλογραβιέρα
3 κομμάτια αντικολλητικό χαρτί
3 μπούτια κοτόπουλου MIMIKOS
80 ml ελαιόλαδο
1 λεμόνι
80 γρ. μουστάρδα
2 κλωνάρια φρέσκο Θυμάρι
1 κ.γ. ξερή ρίγανη

Προετοιμασία
Αφήνουμε το κοτόπουλο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Το σκουπίζουμε καλά.
Κόβουμε τη μισή κεφαλογραβιέρα σε μακρόστενα κομμάτια.
Κάνουμε μια μακρόστενη τομή στο κοτόπουλο και γεμίζουμε με τα κομμάτια κεφαλογραβιέρας. Κλείνουμε με οδοντογλυφίδα.
Κόβουμε τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια.
Σε ένα μπολ βάζουμε το χυμό λεμόνι, τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε 2 κομμάτια λαδόκολλα στη βάση ενός ταψιού για airfryer.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τα λαχανικά, αλάτι, πιπέρι και μπαχαρικά.
Τέλος περιχύνουμε με τη σάλτσα μουστάρδας.
Σκεπάζουμε με ένα κομμάτι λαδόκολλα και σκεπάζουμε καλά.
Ψήνουμε για 40-50 λεπτά στους 180°C.
Έπειτα ξεσκεπάζουμε, προσθέτουμε την υπόλοιπη γραβιέρα από πάνω και ψήνουμε ξεσκέπαστο για ακόμα 10 λεπτά.


Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Γαβριήλ Νικολαΐδης.

δείτε το βίντεο της συνταγής
