top of page
recipe-background.jpg
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΛΕΥΚΟ PNG_edited.png
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΛΕΥΚΟ PNG.PNG
IMG_1219_edited.jpg

Κλέφτικο με Κοτόπουλο στο Airfryer

20'

50'

μέτρια

4

Χρόνος Μαγειρέματος

Χρόνος Προετοιμασίας

Βαθμός Δυσκολίας

Μερίδες

Top Blue Box.png
IMG_1219_edited_edited_edited.jpg

Μπουτάκια

3 μπούτια κοτόπουλου MIMIKOS
80 ml ελαιόλαδο
1 λεμόνι
80 γρ. μουστάρδα
2 κλωνάρια φρέσκο Θυμάρι
1 κ.γ. ξερή ρίγανη
|
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
2 χρωματιστές πιπεριές
1/2 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
100 γρ. μανιτάρια σαμπινιον
250 γρ. κεφαλογραβιέρα
3 κομμάτια αντικολλητικό χαρτί

Υλικά


1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
2 χρωματιστές πιπεριές
1/2 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
100 γρ. μανιτάρια σαμπινιον
250 γρ. κεφαλογραβιέρα
3 κομμάτια αντικολλητικό χαρτί

3 μπούτια κοτόπουλου MIMIKOS
80 ml ελαιόλαδο
1 λεμόνι
80 γρ. μουστάρδα
2 κλωνάρια φρέσκο Θυμάρι
1 κ.γ. ξερή ρίγανη

Προετοιμασία

Αφήνουμε το κοτόπουλο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Το σκουπίζουμε καλά.
Κόβουμε τη μισή κεφαλογραβιέρα σε μακρόστενα κομμάτια.
Κάνουμε μια μακρόστενη τομή στο κοτόπουλο και γεμίζουμε με τα κομμάτια κεφαλογραβιέρας. Κλείνουμε με οδοντογλυφίδα.
Κόβουμε τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια.
Σε ένα μπολ βάζουμε το χυμό λεμόνι, τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε 2 κομμάτια λαδόκολλα στη βάση ενός ταψιού για airfryer.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τα λαχανικά, αλάτι, πιπέρι και μπαχαρικά.
Τέλος περιχύνουμε με τη σάλτσα μουστάρδας.
Σκεπάζουμε με ένα κομμάτι λαδόκολλα και σκεπάζουμε καλά.
Ψήνουμε για 40-50 λεπτά στους 180°C.
Έπειτα ξεσκεπάζουμε, προσθέτουμε την υπόλοιπη γραβιέρα από πάνω και ψήνουμε ξεσκέπαστο για ακόμα 10 λεπτά.

Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Γαβριήλ Νικολαΐδης.

δείτε το βίντεο της συνταγής

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

kotopoula MIMIKOS LOGO

Ανακαλύψτε τα προϊόντα ΜΙΜΙKOS στα social media.

Facebook MIMIKOS
Instagram  MIMIKOS

10ο χιλιόμετρο Χαλκίδας - Στενής, Νέα Αρτάκη Εύβοιας, 34600

Λεωφ. Γ. Γεννηματά, Μαγούλα Αττικής, 19018

info@hqf.gr

consumerline@mimikos.gr

YouTube MIMIKOS

© COPYRIGHT MIMIKOS 2025

bottom of page