top of page
recipe-background.jpg
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΛΕΥΚΟ PNG.PNG
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΛΕΥΚΟ PNG.PNG
IMG_1219_edited.jpg

Καλοκαιρινά Μπουτάκια Κοτόπουλου με Κινόα

5'

30'

εύκολη

2

Χρόνος Μαγειρέματος

Χρόνος Προετοιμασίας

Βαθμός Δυσκολίας

Μερίδες

Top Blue Box.png
IMG_1219_edited_edited_edited.jpg

Μπουτάκια

6 Μπουτάκια Κοτόπουλου MIMIKOS
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια
3 χρωματιστές πιπεριές
1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
3 ώριμες τριμμένες ντομάτες
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 γεμάτες κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
|
Για το σερβίρισμα:
1 φλ. βρασμένη κινόα
1 αβοκάντο κομμένο σε φέτες ή καρέ

Υλικά


Για το σερβίρισμα:
1 φλ. βρασμένη κινόα
1 αβοκάντο κομμένο σε φέτες ή καρέ

6 Μπουτάκια Κοτόπουλου MIMIKOS
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια
3 χρωματιστές πιπεριές
1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
3 ώριμες τριμμένες ντομάτες
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 γεμάτες κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι

Προετοιμασία

Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ροδίζουμε το φιλέτο κοτόπουλο για 4΄-5΄, να αλλάξει χρώμα.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές το θυμάρι και σοτάρουμε για 3΄.
Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 2΄ και να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τις ντομάτες και αλάτι και πιπέρι.
Περιχύνουμε με το ζωμό, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο για περίπου 20΄.
Αφού βράσει το φαγητό, το αποσύρουμε από τη φωτιά.
Τότε θα έχει μείνει με λίγα υγρά.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και το μαϊντανό και ανακατεύουμε.

Για την κινόα:
Βάζουμε την κινόα σε λεπτό σουρωτήρι και την ξεπλένουμε πολύ καλά κάτω από τρεχούμενο νερό, μέχρι το νερό που θα τρέχει να μην είναι πλέον λευκό, αλλά να βγαίνει διάφανο.
Βάζουμε την κινόα σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε νερό να την σκεπάζει και σιγοβράζουμε μέχρι να σκάσει ο καρπός, για περίπου 10 λεπτά και να ανοίξει, αλλά όχι να λιώσει.
Αλατίζουμε την κινόα την ώρα που βράζει.
Την στραγγίζουμε καλά.
Σερβίρουμε σε πιάτα την κινόα και το αβοκάντο και από πάνω βάζουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα του.
Πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό.

Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ακολουθήσετε το link >>

δείτε το βίντεο της συνταγής

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Top Blue Box_edited.png
bottom of page