Γρήγορο Κοτόπουλο με Ρύζι και Μυρωδικά
20'
30'
εύκολη
4
Χρόνος Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας
Βαθμός Δυσκολίας
Μερίδες
1 πακέτο Φιλέτο Στήθος Κοτόπουλο MIMIKOS
500 γρ. ρύζι μπασμάτι
200 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα
100 γρ. σταφίδες ξανθές
100 γρ. βούτυρο
1 λεμόνι
1 κρεμμύδι ξερό
|
1 ματσάκι καυκαλήθρες
1 ματσάκι μυρώνια
2 αστεροειδείς γλυκάνισους
2 κ.σ. ελαιόλαδο
τζίντζερ
αλάτι
Υλικά
1 ματσάκι καυκαλήθρες
1 ματσάκι μυρώνια
2 αστεροειδείς γλυκάνισους
2 κ.σ. ελαιόλαδο
τζίντζερ
αλάτι
1 πακέτο Φιλέτο Στήθος Κοτόπουλο MIMIKOS
500 γρ. ρύζι μπασμάτι
200 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα
100 γρ. σταφίδες ξανθές
100 γρ. βούτυρο
1 λεμόνι
1 κρεμμύδι ξερό
Προετοιμασία
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε (σε σκεύος που μπορεί να μπει σε φούρνο) με λίγο ελαιόλαδο.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε χοντρά κομμάτια και το σοτάρουμε με το κρεμμύδι μέχρι να ψηθεί καλά και να πάρει λίγο χρώμα.
Ψιλοκόβουμε τη μισή ποσότητα των μυρωδικών μας.
Κόβουμε το λεμόνι σε πολύ λεπτές φέτες.
Ρίχνουμε το γλυκάνισο στο κοτόπουλο και λίγο φρέσκο τζίντζερ τριμμένο.
Προσθέτουμε νερό, το αμύγδαλο ψιλοκομμένο, τις σταφίδες, τα μυρωδικά και το αλάτι.
Ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε το ρύζι.
Προσθέτουμε το βούτυρο και τις φέτες λεμονιού από πάνω.
Κλείνουμε την κατσαρόλα με καπάκι. Μόλις βράσει, τη βάζουμε όπως είναι σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για περίπου 20 λεπτά.
Ψιλοκόβουμε την υπόλοιπη ποσότητα μυρωδικών και τα προσθέτουμε. Ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε.
Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Γιάννης Αποστολάκης.