top of page
recipe-background.jpg
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΛΕΥΚΟ PNG.PNG
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΛΕΥΚΟ PNG.PNG
IMG_1219_edited.jpg

Γλυκόξινο Κοτόπουλο με Ανανά και Πιπεριές

20'

45'

μέτρια

4

Χρόνος Μαγειρέματος

Χρόνος Προετοιμασίας

Βαθμός Δυσκολίας

Μερίδες

Top Blue Box.png
IMG_1219_edited_edited_edited.jpg

Ολόκληρο Κοτόπουλο

1 Ολόκληρο Κοτόπουλο MIMIKOS
2 ξερά κρεμμύδια
2 κόκκινες πιπεριές
1 πράσινη πιπεριά
1 κονσέρβα ανανάς (400 – 500 γρ.)
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
½ φλιτζάνι κέτσαπ
|
4 κ.σ. σάλτσα σόγιας
2-3 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
1 κ.γ. κορν φλάουρ
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Υλικά


4 κ.σ. σάλτσα σόγιας
2-3 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
1 κ.γ. κορν φλάουρ
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

1 Ολόκληρο Κοτόπουλο MIMIKOS
2 ξερά κρεμμύδια
2 κόκκινες πιπεριές
1 πράσινη πιπεριά
1 κονσέρβα ανανάς (400 – 500 γρ.)
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
½ φλιτζάνι κέτσαπ

Προετοιμασία

Καθαρίζετε και κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια τα κρεμμύδια. Αφαιρείτε τα κοτσανάκια και τους σπόρους από τις πιπεριές και τις κόβετε σε κομμάτια ίσου μεγέθους με τα κρεμμύδια. Στραγγίζετε τον ανανά και κρατάτε το σιρόπι του για το μαγείρεμα. Κόβετε σε μικρότερα κομμάτια τις φέτες του ανανά. Κόβετε το κοτόπουλο σε μερίδες.
Ζεσταίνετε 1⁄4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο με τα κρεμμύδια και τις πιπεριές. Τα ανακατεύετε για να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές και σβήνετε με το κρασί. Ρίχνετε στην κατσαρόλα τον ανανά, ½ φλιτζάνι από το σιρόπι της κονσέρβας, 1 φλιτζάνι νερό, την κέτσαπ, τη σάλτσα σόγιας, το μπαλσάμικο και αλατοπιπερώνετε.
Σκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε σε μέτρια φωτιά για 45 λεπτά περίπου.
Όταν μαγειρευτεί το κοτόπουλο, ανακατεύετε σε ένα μπολ το κορν φλάουρ με 2-3 κουταλιές κρύο νερό. Ρίχνετε το μείγμα στην κατσαρόλα, ανακατεύετε προσεκτικά για να μη λιώσουν τα υλικά και κλείνετε το μάτι της κουζίνας. Αφήνετε 2-3 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα και σερβίρετε. Συνοδεύετε με βρασμένο ρύζι μπασμάτι ή νυχάκι.

Μια συνταγή από το MIMIKOS.

δείτε το βίντεο της συνταγής

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Top Blue Box_edited.png
bottom of page