Γιουβέτσι με Κοτόπουλο
25'
50'
εύκολη
3
Χρόνος Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας
Βαθμός Δυσκολίας
Μερίδες
3 Ολόκληρα Μπούτια Κοτόπουλου ΜΙΜΙΚΟS
1 κούπα κριθαράκι
2 πράσινες πιπεριές
2 πιπεριές φλωρίνης
μισό πράσο
250 γρ. μανιτάρια
|
1 κούπα χυμό ντομάτας
2,5 κούπες νερό
τριμμένη γραβιέρα
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
Υλικά
1 κούπα χυμό ντομάτας
2,5 κούπες νερό
τριμμένη γραβιέρα
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
3 Ολόκληρα Μπούτια Κοτόπουλου ΜΙΜΙΚΟS
1 κούπα κριθαράκι
2 πράσινες πιπεριές
2 πιπεριές φλωρίνης
μισό πράσο
250 γρ. μανιτάρια
Προετοιμασία
Κόβουμε μισό πράσο, 250 γρ. μανιτάρια και πιπεριές. Τα βάζουμε σε ένα ταψί, αλατίζουμε και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Ανοίγουμε μια συσκευασία ολόκληρα μπούτια κοτόπουλο ΜΙΜΙΚΟS, τα αλατίζουμε και τα απλώνουμε πάνω από τα λαχανικά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190ºC με αέρα και βάζουμε το ταψί για 20 λεπτά μέσα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε μια κούπα χυμό ντομάτας, μια κούπα νερό, δυο κ.γ. πελτέ ντομάτας, περιμένουμε μέχρι τα υλικά περούνε βράση, τα ρίχνουμε στο ταψί με τα κοτόπουλα και τα αφήνουμε στο φούρνο για άλλα 20 λεπτά. βάζουμε στο ταψί μια κούπα κριθαράκι και τα ψήνουμε μέχρι το κριθαράκι τραβήξει τα ζουμιά. Στο τέλος αφού το κοτόπουλο είναι έτοιμο ρίχνουμε από πάνω τριμμένη γραβιέρα.
Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Γιάννης Αποστολάκης.