top of page
recipe-background.jpg
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΛΕΥΚΟ PNG.PNG
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΛΕΥΚΟ PNG.PNG
IMG_1219_edited.jpg

Φτερούγες Πανέ με Σάλτσα Πιπεριάς

20'

45'

εύκολη

2

Χρόνος Μαγειρέματος

Χρόνος Προετοιμασίας

Βαθμός Δυσκολίας

Μερίδες

Top Blue Box.png
IMG_1219_edited_edited_edited.jpg

Φτερούγες

Φτερούγες Κοτόπουλου MIMIKOS
φρυγανιά τριμμένη
3 αβγά
1 κούπα γάλα
αλεύρι ρίγανη
βαλσάμικο ξίδι
πάπρικα γλυκιά
πιπεριές Φλωρίνης
|
1 κρεμμύδι
1 σκόρδο
2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
1 λεμόνι
καπνιστή πάπρικα
αλάτι
θυμάρι
ελαιόλαδο

Υλικά


1 κρεμμύδι
1 σκόρδο
2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
1 λεμόνι
καπνιστή πάπρικα
αλάτι
θυμάρι
ελαιόλαδο

Φτερούγες Κοτόπουλου MIMIKOS
φρυγανιά τριμμένη
3 αβγά
1 κούπα γάλα
αλεύρι ρίγανη
βαλσάμικο ξίδι
πάπρικα γλυκιά
πιπεριές Φλωρίνης

Προετοιμασία

Σε ένα ταψί απλώνουμε την τριμμένη φρυγανιά.
Σε ένα άλλο ταψί ρίχνουμε το αλεύρι, τη ρίγανη, το αλάτι και την πάπρικα. Ανακατεύουμε.
Σε ένα μπολ σπάμε τα αβγά και ρίχνουμε το γάλα. Ανακατεύουμε καλά.
Περνάμε τις φτερούγες μια-μια από το αλεύρι, μετά στο αβγό και μετά στη φρυγανιά.
Απλώνουμε σε ένα άλλο ταψί.
Αφήνουμε για 10 λεπτά στο ψυγείο.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ρίχνουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Όταν μαραθούν λίγο προσθέτουμε πάπρικα, αλάτι, καστανή ζάχαρη και χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το βαλσάμικο ξίδι. Μόλις ετοιμαστεί αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Πολτοποιούμε τη σάλτσα στο μπλέντερ.
Βγάζουμε τις φτερούγες από το ψυγείο και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα ροδοκόκκινο χρώμα.
Σερβίρουμε σε πιάτο με τη σάλτσα.

Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Γιάννης Αποστολάκης.

δείτε το βίντεο της συνταγής

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Top Blue Box_edited.png
bottom of page