Φτερούγες Κοτόπουλου με Πορτοκάλι και Μέλι
5'
25'
μέτρια
4
Χρόνος Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας
Βαθμός Δυσκολίας
Μερίδες
2 πακέτα Φτερούγες Κοτόπουλου MIMIKOS
1 φλιτζάνι χυμός πορτοκαλιού
2 κ.σ. μέλι
½ φλιτζάνι σόγια σος
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 κ.σ. μπαλσάμικο
1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
|
2 κ.σ. ελαιόλαδο
4 φλιτζάνια βρασμένο ρύζι μπασμάτι
2 κ.σ. ψιλοκομμένος φρέσκος κόλιανδρος ή μαϊντανός
4 κ.σ. ψημένα αμύγδαλα ψιλοκομμένα
Υλικά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
4 φλιτζάνια βρασμένο ρύζι μπασμάτι
2 κ.σ. ψιλοκομμένος φρέσκος κόλιανδρος ή μαϊντανός
4 κ.σ. ψημένα αμύγδαλα ψιλοκομμένα
2 πακέτα Φτερούγες Κοτόπουλου MIMIKOS
1 φλιτζάνι χυμός πορτοκαλιού
2 κ.σ. μέλι
½ φλιτζάνι σόγια σος
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 κ.σ. μπαλσάμικο
1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
Προετοιμασία
Ανακατεύετε το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, το μέλι, τη σόγια σος, το μπαλσάμικο, το ελαιόλαδο και το τζίντζερ. Βάζετε τις φτερούγες σε ένα μπολ, τις περιχύνετε με το μείγμα και τις αφήνετε για 2-3 ώρες στο ψυγείο. Ανακατεύετε κατά διαστήματα για να μαριναριστούν από όλες τις πλευρές.
Βάζετε τις φτερούγες με τη μαρινάδα τους στο ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ºC για 25 λεπτά. Στο ενδιάμεσο του ψησίματος τις γυρίζετε για να ψηθούν και από την άλλη πλευρά. Ανακατεύετε το ρύζι με το μαϊντανό και τα αμύγδαλα και σερβίρετε με τις ψημένες φτερούγες.
Μια συνταγή από το MIMIKOS.