top of page
Φτερούγες Κοτόπουλου με Πικάντικη Σάλτσα
5'
25'
μέτρια
4
Χρόνος Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας
Βαθμός Δυσκολίας
Μερίδες
2 πακέτα Φτερούγες Κοτόπουλου MIMIKOS
4 κ.σ. κέτσαπ
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ κ.γ. καυτερή πάπρικα
χυμός και ξύσμα από 2 λάιμ (ή λεμόνια)
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.γ. ρίγανη
|
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
αλάτι
Υλικά
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
αλάτι
2 πακέτα Φτερούγες Κοτόπουλου MIMIKOS
4 κ.σ. κέτσαπ
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ κ.γ. καυτερή πάπρικα
χυμός και ξύσμα από 2 λάιμ (ή λεμόνια)
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.γ. ρίγανη
Προετοιμασία
Βάζετε στο μπλέντερ ή στο πολυμίξερ το ελαιόλαδο, το κέτσαπ, την πάπρικα, το ξύσμα και το χυμό λάιμ, το κρεμμύδι, τη ρίγανη, το μαϊντανό και το σκόρδο. Αλατίζετε και πολτοποιείτε το μείγμα. Ανακατεύετε με αυτό τις φτερούγες κοτόπουλου και τις απλώνετε σε ένα ρηχό ταψί.
Περιχύνετε με το κρασί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC με αέρα για 25 λεπτά.
Σερβίρετε τις φτερούγες και συνοδεύετε με τη σάλτσα που έμεινε στο ταψί.
Μια συνταγή από το MIMIKOS.
δείτε το βίντεο της συνταγής
bottom of page