Φτερούγες Κοτόπουλο με Σος BBQ
25'
40'
μέτρια
2
Χρόνος Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας
Βαθμός Δυσκολίας
Μερίδες
Φτερούγες από Κοτόπουλο MIMIKOS
½ lt ξινόγαλα
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. αλάτι
2 κ.γ. κάρυ
1 κ.γ. πάπρικα
1.2 κ.γ. καυτερό τσίλι
ελαιόλαδο
|
Για τη ΒΒQ sauce:
½ κιλό ντοματίνια
2 σκελίδες σκόρδο
1κ.σ πάπρικα καπνιστή
2 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. μηλόξιδο
1 κ. γ. μουστάρδα
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
αλάτι
10 σταγόνες Worcestershire sause
Υλικά
Για τη ΒΒQ sauce:
½ κιλό ντοματίνια
2 σκελίδες σκόρδο
1κ.σ πάπρικα καπνιστή
2 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. μηλόξιδο
1 κ. γ. μουστάρδα
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
αλάτι
10 σταγόνες Worcestershire sause
Φτερούγες από Κοτόπουλο MIMIKOS
½ lt ξινόγαλα
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. αλάτι
2 κ.γ. κάρυ
1 κ.γ. πάπρικα
1.2 κ.γ. καυτερό τσίλι
ελαιόλαδο
Προετοιμασία
Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση.
Τα ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι με μέτρια φωτιά και με ένα πιρούνι πιέζουμε τα ντοματίνια για να βγάλουν τα υγρά τους.
Προσθέτουμε δυο σκελίδες σκόρδο, πάπρικα, μέλι, μηλόξιδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι μουστάρδα, αλάτι και την Worcestershire sause.
Αφήνουμε να μαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσουν τα ντοματίνια και να γίνει σάλτσα.
Μόλις δέσει την χτυπάμε με ραβδομπλέντερ.
Παίρνουμε το κομμάτι της φτερούγας με τα δυο κοκαλάκια μέσα, κάνουμε μια μικρή τομή και αφαιρούμε το μικρό κόκκαλο.
Κόβουμε περιμετρικά και απελευθερώνουμε τους τένοντες από το κόκκαλο και τραβάμε το κρέας προς τα πάνω. Σιγουρευόμαστε ότι το δέρμα είναι προς τα έξω.
Στο κομμάτι που μοιάζει με μπούτι κόβουμε τους τένοντες και τραβάμε προς τα κάτω το κρέας φροντίζοντας το κρέας να είναι ξανά προς τα έξω.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και στα υπόλοιπα.
Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί.
Βάζουμε σε ένα μπολ το ξινόγαλο και σε ένα άλλο το αλεύρι.
Στο ξινόγαλα ρίχνουμε αλάτι και ανακατεύουμε.
Στο αλεύρι ρίχνουμε το τσίλι, την πάπρικα, το κάρυ, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε.
Βουτάμε τις φτερούγες στο ξινόγαλα και μετά στο αλεύρι. Επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά για περισσότερη τραγανότητα.
Τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά μέχρι να πάρει το κατάλληλο χρώμα.
Απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσουν και σερβίρουμε με τη σάλτσα.
Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Γιάννης Αποστολάκης.