Λαχταριστές Φτερούγες Κοτόπουλου BBQ
20'
30'
εύκολη
2
Χρόνος Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας
Βαθμός Δυσκολίας
Μερίδες
720 γρ. Φτερούγες Κοτόπουλου MIMIKOS
αλάτι
πιπέρι
Για τη μαρινάδα:
1⁄2 φλ. χυμό φρέσκου λεμονιού
1⁄2 φλ. χυμό πορτοκαλιού
1⁄2 φλ. ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
|
1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή
1 κ.σ. σκόνη κάρυ
1⁄2 κ.σ. κύμινο
2 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη
1 κ.σ. μαγιονέζα με χαμηλά λιπαρά
αλάτι
πιπέρι
Υλικά
1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή
1 κ.σ. σκόνη κάρυ
1⁄2 κ.σ. κύμινο
2 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη
1 κ.σ. μαγιονέζα με χαμηλά λιπαρά
αλάτι
πιπέρι
720 γρ. Φτερούγες Κοτόπουλου MIMIKOS
αλάτι
πιπέρι
Για τη μαρινάδα:
1⁄2 φλ. χυμό φρέσκου λεμονιού
1⁄2 φλ. χυμό πορτοκαλιού
1⁄2 φλ. ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
Προετοιμασία
Βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα βαζάκι. Δηλαδή το χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού, το ελαιόλαδο, την πάπρικα, τη σκόνη κάρυ, το κύμινο, το σκόρδο, τη μαγιονέζα με χαμηλά λιπαρά και την πικάντικη μουστάρδα. Προσθέτουμε το θυμάρι, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο. Τα χτυπάμε για λίγο να γίνουν σαν κρέμα.
Βάζουμε τις φτερούγες σε μεγάλη σακούλα τροφίμων. Περιχύνουμε μέσα τη μαρινάδα. Δένουμε τη σακούλα ή κουνάμε καλά ώστε να πάει παντού η μαρινάδα.
Αφήνουμε να μαριναριστούν το λιγότερο για 12 ώρες πάντα στο ψυγείο. Όσο πιο πολύ μείνει η μαρινάδα τόσο πιο ωραίο θα γίνει. Αναποδογυρίζουμε τη σακούλα με τη μαρινάτα αρκετές φορές.
Την επόμενη μέρα αφήνουμε τις φτερούγες εκτός ψυγείου για 30 λεπτά πριν το ψήσουμε. Αφαιρούμε τη μαρινάτα και το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί.
Ψήνουμε στο σχαροτήγανο μέχρι να ροδίσουν και από τις 2 πλευρές.
Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ακολουθήσετε το link >>