top of page
recipe-background.jpg
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΛΕΥΚΟ PNG_edited.png
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΛΕΥΚΟ PNG.PNG
IMG_1219_edited.jpg

Λαχταριστές Φτερούγες Κοτόπουλου BBQ

20'

30'

εύκολη

2

Χρόνος Μαγειρέματος

Χρόνος Προετοιμασίας

Βαθμός Δυσκολίας

Μερίδες

Top Blue Box.png
IMG_1219_edited_edited_edited.jpg

Φτερούγες

720 γρ. Φτερούγες Κοτόπουλου MIMIKOS
αλάτι
πιπέρι

Για τη μαρινάδα:
1⁄2 φλ. χυμό φρέσκου λεμονιού
1⁄2 φλ. χυμό πορτοκαλιού
1⁄2 φλ. ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
|
1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή
1 κ.σ. σκόνη κάρυ
1⁄2 κ.σ. κύμινο
2 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη
1 κ.σ. μαγιονέζα με χαμηλά λιπαρά
αλάτι
πιπέρι

Υλικά


1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή
1 κ.σ. σκόνη κάρυ
1⁄2 κ.σ. κύμινο
2 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη
1 κ.σ. μαγιονέζα με χαμηλά λιπαρά
αλάτι
πιπέρι

720 γρ. Φτερούγες Κοτόπουλου MIMIKOS
αλάτι
πιπέρι

Για τη μαρινάδα:
1⁄2 φλ. χυμό φρέσκου λεμονιού
1⁄2 φλ. χυμό πορτοκαλιού
1⁄2 φλ. ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη

Προετοιμασία

Βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα βαζάκι. Δηλαδή το χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού, το ελαιόλαδο, την πάπρικα, τη σκόνη κάρυ, το κύμινο, το σκόρδο, τη μαγιονέζα με χαμηλά λιπαρά και την πικάντικη μουστάρδα. Προσθέτουμε το θυμάρι, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο. Τα χτυπάμε για λίγο να γίνουν σαν κρέμα.
Βάζουμε τις φτερούγες σε μεγάλη σακούλα τροφίμων. Περιχύνουμε μέσα τη μαρινάδα. Δένουμε τη σακούλα ή κουνάμε καλά ώστε να πάει παντού η μαρινάδα.
Αφήνουμε να μαριναριστούν το λιγότερο για 12 ώρες πάντα στο ψυγείο. Όσο πιο πολύ μείνει η μαρινάδα τόσο πιο ωραίο θα γίνει. Αναποδογυρίζουμε τη σακούλα με τη μαρινάτα αρκετές φορές.
Την επόμενη μέρα αφήνουμε τις φτερούγες εκτός ψυγείου για 30 λεπτά πριν το ψήσουμε. Αφαιρούμε τη μαρινάτα και το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί.
Ψήνουμε στο σχαροτήγανο μέχρι να ροδίσουν και από τις 2 πλευρές.

Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ακολουθήσετε το link >>

δείτε το βίντεο της συνταγής

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

bottom of page