




Φρικασέ με Μπουτάκια Κοτόπουλου



25'
60'
μέτρια

3
Χρόνος Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας
Βαθμός Δυσκολίας
Μερίδες
1 συσκευασία Μπουτάκια Κοτόπουλου MIMIKOS
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1 πράσο
1 ½ κιλό σέσκουλα
500 γρ. σπανάκι
1 ματσάκι άνηθος
|
1 ματσάκι μυρώνια
1 ματσάκι καυκαλήθρες
χυμός από 2 λεμόνια
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 αβγό
ελαιόλαδο

Υλικά
1 ματσάκι μυρώνια
1 ματσάκι καυκαλήθρες
χυμός από 2 λεμόνια
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 αβγό
ελαιόλαδο
1 συσκευασία Μπουτάκια Κοτόπουλου MIMIKOS
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1 πράσο
1 ½ κιλό σέσκουλα
500 γρ. σπανάκι
1 ματσάκι άνηθος

Προετοιμασία
Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μεσαία ένταση. Κάνουμε μια κάθετη τομή στα μπουτάκια κοτόπουλου MIMIKOS και τα σοτάρουμε. Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πράσο. Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα και βάζουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο. Αφού σβήσουμε με ένα ποτήρι νερό, σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε την ένταση και μαγειρεύουμε για μισή ώρα. Μεταφέρουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου σε ένα πιάτο και αχνίζουμε τα χόρτα για 5 λεπτά. Βάζουμε πάλι τα μπουτάκια κοτόπουλου και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε. Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα μυρωδικά και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Σβήνουμε τη φωτιά και ετοιμάζουμε το αβγολέμονο. Το προσθέτουμε στο φαγητό και ανακατεύουμε.


Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Γιάννης Αποστολάκης.

δείτε το βίντεο της συνταγής
