top of page
recipe-background.jpg
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΛΕΥΚΟ PNG_edited.png
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΛΕΥΚΟ PNG.PNG
IMG_1219_edited.jpg

Φρικασέ με Μπουτάκια Κοτόπουλου

25'

60'

μέτρια

3

Χρόνος Μαγειρέματος

Χρόνος Προετοιμασίας

Βαθμός Δυσκολίας

Μερίδες

Top Blue Box.png
IMG_1219_edited_edited_edited.jpg

Μπουτάκια

1 συσκευασία Μπουτάκια Κοτόπουλου MIMIKOS
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1 πράσο
1 ½ κιλό σέσκουλα
500 γρ. σπανάκι
1 ματσάκι άνηθος
|
1 ματσάκι μυρώνια
1 ματσάκι καυκαλήθρες
χυμός από 2 λεμόνια
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 αβγό
ελαιόλαδο

Υλικά


1 ματσάκι μυρώνια
1 ματσάκι καυκαλήθρες
χυμός από 2 λεμόνια
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 αβγό
ελαιόλαδο

1 συσκευασία Μπουτάκια Κοτόπουλου MIMIKOS
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1 πράσο
1 ½ κιλό σέσκουλα
500 γρ. σπανάκι
1 ματσάκι άνηθος

Προετοιμασία

Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μεσαία ένταση. Κάνουμε μια κάθετη τομή στα μπουτάκια κοτόπουλου MIMIKOS και τα σοτάρουμε. Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πράσο. Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα και βάζουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο. Αφού σβήσουμε με ένα ποτήρι νερό, σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε την ένταση και μαγειρεύουμε για μισή ώρα. Μεταφέρουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου σε ένα πιάτο και αχνίζουμε τα χόρτα για 5 λεπτά. Βάζουμε πάλι τα μπουτάκια κοτόπουλου και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε. Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα μυρωδικά και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Σβήνουμε τη φωτιά και ετοιμάζουμε το αβγολέμονο. Το προσθέτουμε στο φαγητό και ανακατεύουμε.

Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Γιάννης Αποστολάκης.

δείτε το βίντεο της συνταγής

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

kotopoula MIMIKOS LOGO

Ανακαλύψτε τα προϊόντα ΜΙΜΙKOS στα social media.

Facebook MIMIKOS
Instagram  MIMIKOS

10ο χιλιόμετρο Χαλκίδας - Στενής, Νέα Αρτάκη Εύβοιας, 34600

Λεωφ. Γ. Γεννηματά, Μαγούλα Αττικής, 19018

info@hqf.gr

consumerline@mimikos.gr

YouTube MIMIKOS

© COPYRIGHT MIMIKOS 2025

bottom of page