Φιλέτο Στήθος Κοτόπουλου στο Φούρνο με Πατάτες Ογκρατέν
15'
60'
εύκολη
4
Χρόνος Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας
Βαθμός Δυσκολίας
Μερίδες
1 συσκευασία Φιλέτο Στήθος Κοτόπουλου MIMIKOS
5-6 φέτες μπέικον
1 ξερό κρεμμύδι
225 γρ. λευκά μανιτάρια } χρόνος προετοιμασίας 10’
4 πατάτες
|
½ κούπα κρέμα γάλακτος } χρόνος ψησίματος 60’
τριμμένο τυρί
αλάτι
ελαιόλαδο
Υλικά
½ κούπα κρέμα γάλακτος } χρόνος ψησίματος 60’
τριμμένο τυρί
αλάτι
ελαιόλαδο
1 συσκευασία Φιλέτο Στήθος Κοτόπουλου MIMIKOS
5-6 φέτες μπέικον
1 ξερό κρεμμύδι
225 γρ. λευκά μανιτάρια } χρόνος προετοιμασίας 10’
4 πατάτες
Προετοιμασία
Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο. Κάνουμε το ίδιο και με το κρεμμύδι. Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια. Κόβουμε το φιλέτο στήθος κοτόπουλο MIMIKOS σε λεπτές φέτες και το τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος. Αλατίζουμε και προσθέτουμε το μπέικον και το κρεμμύδι. Βάζουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρουμε τα μανιτάρια. Στο μεταξύ κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες. Τις βάζουμε σε ένα μπολ και αλατίζουμε. Αδειάζουμε τα μανιτάρια πάνω από το κοτόπουλο και περιχύνουμε την κρέμα γάλακτος. Στρώνουμε από πάνω τις πατάτες. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC στις αντιστάσεις για 40 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί. Ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά.
Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Γιάννης Αποστολάκης.