




Φιλέτο Στήθος Κοτόπουλο με Σταφίδες, Κουκουνάρι και Κουσκούς



10'
110'
εύκολη

4
Χρόνος Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας
Βαθμός Δυσκολίας
Μερίδες
3 ή 4 Φιλέτα Στήθος Κοτόπουλο MIMIKOS
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κ.γ. μπούκοβο
2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
1 λεμόνι χυμός
1 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
100 γρ. μαύρες σταφίδες
50 γρ. κουκουνάρια
|
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1⁄2 μάτσο ψιλοκομμένο δυόσμο
αλάτι
Για το Κουσκούς:
2 φλ. κουσκούς
5 φλ. νερό
1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
αλάτι
πιπέρι

Υλικά
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1⁄2 μάτσο ψιλοκομμένο δυόσμο
αλάτι
Για το Κουσκούς:
2 φλ. κουσκούς
5 φλ. νερό
1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
αλάτι
πιπέρι
3 ή 4 Φιλέτα Στήθος Κοτόπουλο MIMIKOS
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κ.γ. μπούκοβο
2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
1 λεμόνι χυμός
1 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
100 γρ. μαύρες σταφίδες
50 γρ. κουκουνάρια

Προετοιμασία
Αναμιγνύετε σε μια λεκάνη τις πιπεριές το μπούκοβο, τα σκόρδα, το χυμό του λεμονιού, το κύμινο, τη σταφίδα, τα κουκουνάρια, το μισό ελαιόλαδο και ένα κουταλάκι αλάτι. Προσθέτετε το κοτόπουλο, τα ανακατεύετε καλά και το βάζετε σκεπασμένο στο ψυγείο για 2 ώρες.
Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι. Προσθέτετε το κοτόπουλο και αφήνετε να ψηθεί στη μια πλευρά και να ροδίσει. Το γυρίζετε και συνεχίζεται το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμη λεπτά μέχρι να ψηθεί καλά το κοτόπουλο. Ρίχνετε μέσα το δυόσμο και το σερβίρετε με το κουσκούς.
Πιλάφι κουσκούς:
Ζεσταίνετε σε μια μικρή κατσαρόλα 5 φλ. νερό και προσθέτετε το ξύσμα του πορτοκαλιού, αλάτι και πιπέρι. Όταν κοχλάσει, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα το κουσκούς (ή το πλιγούρι). Το κρατάτε σκεπασμένο μέχρι να απορροφήσει το νερό του και ύστερα το ανακατεύετε για να γίνει σπυρωτό.


Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος.

δείτε το βίντεο της συνταγής
