top of page
Φιλέτο Στήθος Κοτόπουλου με Σάλτσα Αβοκάντο
5'
85'
εύκολη
4
Χρόνος Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας
Βαθμός Δυσκολίας
Μερίδες
3 ή 4 Φιλέτα Στήθος Κοτόπουλο MIMIKOS
1⁄3 φλ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
1⁄2 κ.γ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
2 φύλλα δάφνης
1 λάιμ ξύσμα
αλάτι
πιπέρι
|
Σάλτσα αβοκάντο:
½ μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 μεγάλες, ώριμες ντομάτες σε καβάκια
1 πράσινη πιπεριά σε τετραγωνάκια
1 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα κόλιανδρου
2 μεγάλα, ώριμα αβοκάντο σε καβάκια
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
αλάτι
Υλικά
Σάλτσα αβοκάντο:
½ μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 μεγάλες, ώριμες ντομάτες σε καβάκια
1 πράσινη πιπεριά σε τετραγωνάκια
1 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα κόλιανδρου
2 μεγάλα, ώριμα αβοκάντο σε καβάκια
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
αλάτι
3 ή 4 Φιλέτα Στήθος Κοτόπουλο MIMIKOS
1⁄3 φλ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
1⁄2 κ.γ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
2 φύλλα δάφνης
1 λάιμ ξύσμα
αλάτι
πιπέρι
Προετοιμασία
Μαρινάρετε τα φιλέτα στο ελαιόλαδο με το σκόρδο, το θυμάρι, τη δάφνη για 1 τουλάχιστον ώρα. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C και ψήστε τα κοτόπουλα για 25 λεπτά
Σάλτσα αβοκάντο:
Αναμιγνύετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
Μοιράζετε τη σάλτσα στα πιάτα πάνω από το κοτόπουλο και τα σερβίρετε.
Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος.
δείτε το βίντεο της συνταγής
bottom of page