Φιλέτο Στήθος Κοτόπουλου με Ντομάτα και Βασιλικό
10'
20'
μέτρια
4
Χρόνος Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας
Βαθμός Δυσκολίας
Μερίδες
1 πακέτο Φιλέτο Στήθος Κοτόπουλου MIMIKOS
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
4 ώριμες μέτριες ντομάτες
1 κ.σ. ντοματοπελτές
2 κ.σ. ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες
|
2 κ.σ. φρέσκος ψιλοκομμένος βασιλικός ή
1 κ.γ. ξερός βασιλικός
¼ του φλιτζανιού λευκό κρασί
λίγο αλεύρι
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Υλικά
2 κ.σ. φρέσκος ψιλοκομμένος βασιλικός ή
1 κ.γ. ξερός βασιλικός
¼ του φλιτζανιού λευκό κρασί
λίγο αλεύρι
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 πακέτο Φιλέτο Στήθος Κοτόπουλου MIMIKOS
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
4 ώριμες μέτριες ντομάτες
1 κ.σ. ντοματοπελτές
2 κ.σ. ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες
Προετοιμασία
Κόβετε τις ντομάτες στη μέση, τις τρίβετε και τις βάζετε σε λεπτό σουρωτήρι για να στραγγίσουν. Κόβετε τα φιλέτα του κοτόπουλου κατά μήκος σε φέτες με πάχος περίπου μισό δάκτυλο. Αλατοπιπερώνετε τις φέτες του κρέατος και τις πασπαλίζετε με αλεύρι. Ζεσταίνετε ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο και σοτάρετε τα φιλέτα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά. Τα γυρίζετε για να σοταριστούν άλλα 2-3 λεπτά και από την άλλη πλευρά και τα βγάζετε. Σε μία άλλη κατσαρόλα ρίχνετε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε τις λιαστές ντομάτες και σβήνετε με το κρασί. Αφήνετε λίγα λεπτά και ρίχνετε τις ντομάτες, το ντοματοπελτέ, το βασιλικό και λίγο αλάτι. Βάζετε τα σοταρισμένα φιλέτα στη σάλτσα, βράζετε σε δυνατή φωτιά για 7-8 λεπτά και σερβίρετε.
Μια συνταγή από το MIMIKOS.