




Φιλέτο Στήθος Κοτόπουλο Γεμιστό με Σπανάκι και Φέτα και Παναρισμένο σε Φρυγανιά και Παρμεζάνα στο Airfryer



33'
20'
μέτρια

2
Χρόνος Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας
Βαθμός Δυσκολίας
Μερίδες
2 φιλέτα στήθους κοτόπουλου MIMIKOS (περίπου 150-200 γρ. το καθένα)
100 γρ. φρέσκο σπανάκι
80 γρ. φέτα (θρυμματισμένη)
1 κ.γ. σκόρδο
1 κ.γ. κρεμμύδι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το πανάρισμα:
1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
1/4 φλιτζάνι παρμεζάνα (τριμμένη)
1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1/2 κ.γ. ρίγανη
2 αβγά (χτυπημένα)
2-3 κ.σ. αλεύρι
Αλάτι και πιπέρι (κατά βούληση)
|
Πράσινη Σαλάτα με Ντοματίνια:
1 ματσάκι πράσινη σαλάτα (μαρούλι, ρόκα ή ανάμεικτα πράσινα φύλλα)
200 γρ. ντοματίνια (κομμένα στη μέση)
1/2 αγγούρι (κομμένο σε λεπτές φέτες ή καρεδάκια)
2 κ.σ. ηλιόσπορους (προαιρετικά)
100 γρ. τυρί φέτα (κομμένη σε κυβάκια)
Για το dressing:
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
1/2 κ.γ. μέλι
1/2 κ.γ. μουστάρδα
1/4 κ.γ. αλάτι ψιλό
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι μύλος

Υλικά
Πράσινη Σαλάτα με Ντοματίνια:
1 ματσάκι πράσινη σαλάτα (μαρούλι, ρόκα ή ανάμεικτα πράσινα φύλλα)
200 γρ. ντοματίνια (κομμένα στη μέση)
1/2 αγγούρι (κομμένο σε λεπτές φέτες ή καρεδάκια)
2 κ.σ. ηλιόσπορους (προαιρετικά)
100 γρ. τυρί φέτα (κομμένη σε κυβάκια)
Για το dressing:
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
1/2 κ.γ. μέλι
1/2 κ.γ. μουστάρδα
1/4 κ.γ. αλάτι ψιλό
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι μύλος
2 φιλέτα στήθους κοτόπουλου MIMIKOS (περίπου 150-200 γρ. το καθένα)
100 γρ. φρέσκο σπανάκι
80 γρ. φέτα (θρυμματισμένη)
1 κ.γ. σκόρδο
1 κ.γ. κρεμμύδι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το πανάρισμα:
1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
1/4 φλιτζάνι παρμεζάνα (τριμμένη)
1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1/2 κ.γ. ρίγανη
2 αβγά (χτυπημένα)
2-3 κ.σ. αλεύρι
Αλάτι και πιπέρι (κατά βούληση)

Προετοιμασία
Προετοιμασία του κοτόπουλου:
Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κάνουμε μια βαθιά τσέπη στο πλάι κάθε φιλέτου χωρίς να κόψουμε μέχρι την άλλη πλευρά.
Αλατοπιπερώνουμε εσωτερικά και εξωτερικά τα φιλέτα.
Προετοιμασία της γέμισης:
Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το σπανάκι και το σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί.
Προσθέτουμε κρεμμύδι, σκόρδο, αλάτι, πιπέρι
Το αφήνουμε να κρυώσει και το ανακατεύουμε με τη φέτα.
Γέμισμα του κοτόπουλου:
Γεμίζουμε τις τσέπες των φιλέτων με το μείγμα σπανάκι-φέτα.
Κλείνουμε τις άκρες με οδοντογλυφίδες ή δένουμε με σπάγκο κουζίνας.
Προετοιμασία για το πανάρισμα:
Σε ένα μπολ, τοποθετούμε το αλεύρι.
Σε δεύτερο μπολ, χτυπάμε το αυγό με λίγο αλάτι και πιπέρι.
Σε τρίτο μπολ, ανακατεύουμε τη φρυγανιά, την παρμεζάνα, την πάπρικα και τη ρίγανη.
Πανάρισμα:
Περνάμε τα γεμισμένα φιλέτα πρώτα από το αλεύρι, έπειτα από το αυγό, και τέλος από το μείγμα φρυγανιάς και παρμεζάνας, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά.
Ψήσιμο στο Airfryer:
Προθερμαίνουμε το Airfryer στους 180°C για 3-5 λεπτά.
Τοποθετούμε τα φιλέτα στο καλάθι του Airfryer, φροντίζοντας να μην ακουμπούν μεταξύ τους.
Ψήνουμε στους 180°C για 18-20 λεπτά, γυρίζοντας τα στα μισά του χρόνου, μέχρι να ροδίσουν.
Ξεκούραση:
Αφαιρούμε τα φιλέτα από το Airfryer και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 2-3 λεπτά πριν αφαιρέσουμε τις οδοντογλυφίδες.
Πράσινη Σαλάτα με Ντοματίνια
Προετοιμασία των λαχανικών:
Πλένουμε καλά τα πράσινα φύλλα και τα στραγγίζουμε ή τα στεγνώνουμε με πετσέτα.
Κόβουμε τα φύλλα σε μεγάλα κομμάτια με το χέρι.
Πλένουμε τα ντοματίνια και τα κόβουμε στη μέση.
Σύνθεση σαλάτας:
Σε μια σαλατιέρα, τοποθετούμε όλα τα υλικά.
Προετοιμασία dressing:
Σε ένα μικρό μπολ ή βαζάκι, ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το μέλι και τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι.
Χτυπάμε ή κουνάμε το βαζάκι μέχρι να ομογενοποιηθεί το dressing.
Σερβίρισμα:
Ρίχνουμε το dressing πάνω από τη σαλάτα λίγο πριν τη σερβίρουμε και ανακατεύουμε απαλά για να μην "τραυματίσουμε" τα φύλλα.


Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Γαβριήλ Νικολαΐδης.

δείτε το βίντεο της συνταγής
