top of page
recipe-background.jpg
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΛΕΥΚΟ PNG_edited.png
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΛΕΥΚΟ PNG.PNG
IMG_1219_edited.jpg

Φιλέτο Κοτόπουλου στη Λαδόκολλα με Σάλτσα Μουστάρδας

15'

30'

δύσκολη

4

Χρόνος Μαγειρέματος

Χρόνος Προετοιμασίας

Βαθμός Δυσκολίας

Μερίδες

Top Blue Box.png
IMG_1219_edited_edited_edited.jpg

Φιλέτο από Μπούτι

1 πακέτο Φιλέτo από Μπούτι Κοτόπουλου MIMIKOS
2 μέτρια κολοκυθάκια
½ ρίζα φινόκιο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κόκκινη πιπεριά
|
Για τη σάλτσα μουστάρδας:
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
2 κ.σ. μουστάρδα
χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη ή μαντζουράνα ή 1 κ.γ. ξερή
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
4 φύλλα λαδόκολλας (40x40 εκ. περίπου)

Υλικά


Για τη σάλτσα μουστάρδας:
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
2 κ.σ. μουστάρδα
χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη ή μαντζουράνα ή 1 κ.γ. ξερή
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
4 φύλλα λαδόκολλας (40x40 εκ. περίπου)

1 πακέτο Φιλέτo από Μπούτι Κοτόπουλου MIMIKOS
2 μέτρια κολοκυθάκια
½ ρίζα φινόκιο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κόκκινη πιπεριά

Προετοιμασία

Κόβετε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε 4-5 φέτες το κάθε ένα. Καθαρίζετε τα κολοκυθάκια και τα κόβετε σε λεπτές φέτες, ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια και το φινόκιο σε λεπτές φέτες. Βγάζετε το κοτσανάκι και τα σπόρια από την πιπεριά και την κόβετε σε λεπτές λωρίδες. Ζεσταίνετε 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο και τα λαχανικά σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα. Αλατοπιπερώνετε και τα αδειάζετε σε ένα μπολ. Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Σε 3 κουταλιές ελαιόλαδο σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Όταν μαλακώσουν, σβήνετε με το κρασί και ρίχνετε τη μουστάρδα, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και τη ρίγανη ή μαντζουράνα. Αλατίζετε και αφήνετε για 1 λεπτό στη φωτιά. Μοιράζετε το μείγμα κοτόπουλου με τα λαχανικά στις 4 λαδόκολλες και περιχύνετε με τη σάλτσα. Διπλώνετε τις άκρες της λαδόκολλας προσεκτικά για να μη χυθεί η σάλτσα στο ψήσιμο. Για περισσότερη ασφάλεια, μπορείτε να τυλίξετε κάθε πακέτο με αλουμινόχαρτο. Βάζετε τα πακέτα σε ένα ρηχό ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις χωρίς αέρα στους 200ºC για 30 λεπτά. Βάζετε ένα πακέτο σε κάθε πιάτο και το ανοίγετε με ένα ψαλίδι λίγο πριν το σερβίρετε.

Μια συνταγή από το MIMIKOS.

δείτε το βίντεο της συνταγής

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

bottom of page