Φιλέτο Κοτόπουλο με Τυρί & Ντοματίνια
10'
25'
εύκολη
4
Χρόνος Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας
Βαθμός Δυσκολίας
Μερίδες
Για το φιλέτο κοτόπουλο:
4 Φιλέτα Στήθος Κοτόπουλο MIMIKOS
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού
1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
1 καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
λίγη φρέσκια ρίγανη
λίγο φρέσκο θυμάρι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
|
Για τα ντοματίνια βουτύρου με κρέμα βαλσάμικου:
300 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
2-3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα (ή ένα ξερό κρεμμύδι)
4 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου
2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
2 σκ. σκορδοσπασμένες
από λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό-θυμάρι και ρίγανη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το τελείωμα:
mozzarella
Υλικά
Για τα ντοματίνια βουτύρου με κρέμα βαλσάμικου:
300 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
2-3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα (ή ένα ξερό κρεμμύδι)
4 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου
2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
2 σκ. σκορδοσπασμένες
από λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό-θυμάρι και ρίγανη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το τελείωμα:
mozzarella
Για το φιλέτο κοτόπουλο:
4 Φιλέτα Στήθος Κοτόπουλο MIMIKOS
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού
1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
1 καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
λίγη φρέσκια ρίγανη
λίγο φρέσκο θυμάρι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Προετοιμασία
Για το φιλέτο κοτόπουλο:
Για να φτιάξουμε το ζουμερό φιλέτο κοτόπουλο στο φούρνο, μαρινάρουμε πρώτα τα φιλέτα.
Βάζουμε σε ένα μπολ τα υλικά για τη μαρινάδα του κοτόπουλου, δηλαδή το ελαιόλαδο, την κρέμα βαλσαμικού, αλατοπίπερο, βότανα, σκόρδο και την καυτερή πιπεριά. Τα ανακατεύουμε. Ρίχνουμε στο μπολ τα φιλέτα κοτόπουλο και κάνουμε ελαφρύ μασάζ να πάει παντού η μαρινάδα. Σκεπάζουμε κι αφήνουμε στον πάγκο για 15′.
Για τα ντοματίνια βουτύρου με κρέμα βαλσαμικού:
Βάζουμε όλα τα υλικά στο ταψί. Τοματίνια, σκόρδο, κρεμμύδι, βότανα, αλατοπίπερο, κρέμα βαλσαμικού και το βούτυρο λιωμένο. Τα ανακατεύουμε με τα χέρια καλά και τα απλώνουμε στη βάση του ταψιού.
Πάνω ακουμπάμε τα μαριναρισμένα φιλέτα κοτόπουλο με το στήθος προς τα πάνω.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 25′.Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με το τυρί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1-2′ επιπλέον, ώστε να λιώσει το τυρί.
Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ακολουθήσετε το link >>