top of page
recipe-background.jpg
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΛΕΥΚΟ PNG_edited.png
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΛΕΥΚΟ PNG.PNG
IMG_1219_edited.jpg

Φιλέτο Κοτόπουλο στο Airfryer με Μαρινάδα Πάπρικας & Γέμιση με Τυρί και Λιαστή Ντομάτα

20'

20'

μέτρια

2

Χρόνος Μαγειρέματος

Χρόνος Προετοιμασίας

Βαθμός Δυσκολίας

Μερίδες

Top Blue Box.png
IMG_1219_edited_edited_edited.jpg

Φιλέτο από Στήθος

Για τη μαρινάδα:
2 Φιλέτα Στήθος Κοτόπουλου MIMIKOS (500 γρ.)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
½ κ.γ. γλυκιά πάπρικα
1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
½ κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
½ κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι
½ κ.γ. κύμινο (προαιρετικά)
1 κ.γ. μέλι
Χυμός από ½ λεμόνι
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
|
Για τη γέμιση:
100 γρ. τυρί κρέμα
4 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
1 κ.σ. ψιλοκομμένος βασιλικός
Ξύσμα από ½ λεμόνι
Πιπέρι (κατά προτίμηση)
Δροσερή Σαλάτα Iceberg με Παρμεζάνα και Λεμόνι
1 κεφάλι μαρούλι iceberg, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
40 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Χυμός από 1/2 λεμόνι
Αλάτι & πιπέρι κατά προτίμηση

Υλικά


Για τη γέμιση:
100 γρ. τυρί κρέμα
4 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
1 κ.σ. ψιλοκομμένος βασιλικός
Ξύσμα από ½ λεμόνι
Πιπέρι (κατά προτίμηση)
Δροσερή Σαλάτα Iceberg με Παρμεζάνα και Λεμόνι
1 κεφάλι μαρούλι iceberg, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
40 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Χυμός από 1/2 λεμόνι
Αλάτι & πιπέρι κατά προτίμηση

Για τη μαρινάδα:
2 Φιλέτα Στήθος Κοτόπουλου MIMIKOS (500 γρ.)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
½ κ.γ. γλυκιά πάπρικα
1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
½ κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
½ κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι
½ κ.γ. κύμινο (προαιρετικά)
1 κ.γ. μέλι
Χυμός από ½ λεμόνι
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Προετοιμασία

Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, τις λιαστές ντομάτες, την παρμεζάνα, τον βασιλικό, το ξύσμα λεμονιού και λίγο πιπέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Γεμίζουμε το κοτόπουλο:
Κόβουμε προσεκτικά τα φιλέτα στη μέση (χωρίς να τα χωρίσουμε τελείως) δημιουργώντας μια «τσέπη».
Γεμίζουμε κάθε φιλέτο με το μείγμα τυριού κρέμα και το κλείνουμε με οδοντογλυφίδες.

Μαρινάρουμε το κοτόπουλο:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και αλείφουμε καλά τα φιλέτα, φροντίζοντας να καλυφθούν από όλες τις πλευρές.
Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά (ιδανικά 2-3 ώρες).

Ψήνουμε στο Airfryer:
Προθερμαίνουμε το Airfryer στους 180°C.
Τοποθετούμε τα γεμιστά φιλέτα στο καλάθι και ψήνουμε για 15-18 λεπτά, γυρίζοντάς τα στη μέση του χρόνου.
Ελέγχουμε αν το κοτόπουλο έχει εσωτερική θερμοκρασία 75°C.

Ξεκούραση & σερβίρισμα:
Αφήνουμε τα φιλέτα να ξεκουραστούν για 5 λεπτά πριν τα κόψουμε.
Δροσερή Σαλάτα Iceberg με Παρμεζάνα και Λεμόνι
Πλένουμε καλά το iceberg και το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι.
Περιχύνουμε το dressing πάνω από το iceberg και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε ελαφρά.
Σερβίρουμε αμέσως για δροσερή και τραγανή υφή.

Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Γαβριήλ Νικολαΐδης.

δείτε το βίντεο της συνταγής

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

kotopoula MIMIKOS LOGO

Ανακαλύψτε τα προϊόντα ΜΙΜΙKOS στα social media.

Facebook MIMIKOS
Instagram  MIMIKOS

10ο χιλιόμετρο Χαλκίδας - Στενής, Νέα Αρτάκη Εύβοιας, 34600

Λεωφ. Γ. Γεννηματά, Μαγούλα Αττικής, 19018

info@hqf.gr

consumerline@mimikos.gr

YouTube MIMIKOS

© COPYRIGHT MIMIKOS 2025

bottom of page