Κοτόπουλο με Μουστάρδα & Μανιτάρια
5'
20'
εύκολη
4
Χρόνος Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας
Βαθμός Δυσκολίας
Μερίδες
600 γρ. Μπουτάκια Κοτόπουλου MIMIKOS
αλάτι
πιπέρι
θυμάρι
ρίγανη
3 κ.σ. ελαιόλαδο
9 ντοματίνια
|
Για τη σάλτσα:
300 γρ. ασπρομανίταρα
1 σκ. σκόρδο
1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
1⁄4 φλ. λευκό ξηρό κρασί
1 κ.σ. μουστάρδα με λιγότερο αλάτι
λίγο ζεστό νερό
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
πουρές πατάτας
Υλικά
Για τη σάλτσα:
300 γρ. ασπρομανίταρα
1 σκ. σκόρδο
1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
1⁄4 φλ. λευκό ξηρό κρασί
1 κ.σ. μουστάρδα με λιγότερο αλάτι
λίγο ζεστό νερό
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
πουρές πατάτας
600 γρ. Μπουτάκια Κοτόπουλου MIMIKOS
αλάτι
πιπέρι
θυμάρι
ρίγανη
3 κ.σ. ελαιόλαδο
9 ντοματίνια
Προετοιμασία
Ροδίζουμε πρώτα τα μπουτάκια κοτόπουλο με ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι.
Τα ψήνουμε για μερικά λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
Βάζουμε σε πυρίμαχο τα τοματίνια και τα μπουτάκια κοτόπουλο, αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και ψήνουμε στους 200ºC για 20 λεπτά.
Αφού τα βγάλουμε από το φούρνο τα ξεκουράζουμε σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο για 5-6 λεπτά.
Διατηρούμε τα μπουτάκια κοτόπουλο ζεστά.
Όση ώρα ψήνεται το κοτόπουλο και στο ίδιο τηγάνι που ψήσαμε με το κοτόπουλο, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά για 4 λεπτά, αρωματίζουμε με το σκόρδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Σοτάρουμε για 3 λεπτά σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως. Προσθέτουμε τη μουστάρδα με λιγότερο αλάτι, αφού την έχουμε διαλύσει σε 1 φλ. νερό.
Ρίχνουμε τα ντοματίνια στη σάλτσα μανιταριών. Σιγοβράζουμε τη σάλτσα να πυκνώσει για λίγα λεπτά. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.
Σερβίρουμε με πουρέ.
Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ακολουθήσετε το link >>