Φιλέτο Μπούτι Κοτόπουλου με Πατάτες, Σπανάκι και Αρακά
5'
35'
εύκολη
4
Χρόνος Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας
Βαθμός Δυσκολίας
Μερίδες
3 ή 4 Φιλέτα Στήθος Κοτόπουλο MIMIKOS
1⁄3 φλ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
1⁄2 κ.γ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
2 φύλλα δάφνης
1 λάιμ ξύσμα
αλάτι
πιπέρι
|
Σάλτσα αβοκάντο:
½ μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 μεγάλες, ώριμες ντομάτες σε καβάκια
1 πράσινη πιπεριά σε τετραγωνάκια
1 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα κόλιανδρου
2 μεγάλα, ώριμα αβοκάντο σε καβάκια
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
αλάτι
Υλικά
Σάλτσα αβοκάντο:
½ μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 μεγάλες, ώριμες ντομάτες σε καβάκια
1 πράσινη πιπεριά σε τετραγωνάκια
1 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα κόλιανδρου
2 μεγάλα, ώριμα αβοκάντο σε καβάκια
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
αλάτι
3 ή 4 Φιλέτα Στήθος Κοτόπουλο MIMIKOS
1⁄3 φλ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
1⁄2 κ.γ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
2 φύλλα δάφνης
1 λάιμ ξύσμα
αλάτι
πιπέρι
Προετοιμασία
Σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι σε μεγάλη κατσαρόλα με ελαιόλαδο για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε για 5 λεπτά ακόμη, να ροδοκοκκινίσει. Ρίχνουμε το ζωμό και τις πατάτες, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για μισή ώρα περίπου. Προσθέτουμε τον αρακά και το σπανάκι. Τα αφήνουμε να βράσουν μαζί για 10 λεπτά και στο τέλος ρίχνουμε τα μυρωδικά και τα αμύγδαλα.
Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος.