Φιλέτο από Μπούτι Κοτόπουλου με Κρόκο Κοζάνης, Ντομάτα και Γιαούρτι
5'
30'
εύκολη
4
Χρόνος Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας
Βαθμός Δυσκολίας
Μερίδες
7 ή 8 Φιλέτα Μπούτι Κοτόπουλο MIMIKOS
3 κ.σ. ελαιόλαδο
½ κ.γ. κρόκο Κοζάνης
2 φλιτζάνια ζωμό κότας
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 ντομάτες τριμμένες
|
1 κ.σ. ντοματοπελτέ
1 κ.σ. μαραθόσπορο
2 δαφνόφυλλα
αλάτι
πιπέρι
200 γρ. γιαούρτι
Υλικά
1 κ.σ. ντοματοπελτέ
1 κ.σ. μαραθόσπορο
2 δαφνόφυλλα
αλάτι
πιπέρι
200 γρ. γιαούρτι
7 ή 8 Φιλέτα Μπούτι Κοτόπουλο MIMIKOS
3 κ.σ. ελαιόλαδο
½ κ.γ. κρόκο Κοζάνης
2 φλιτζάνια ζωμό κότας
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 ντομάτες τριμμένες
Προετοιμασία
Αλατοπιπερώνουμε καλά το κοτόπουλο. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και το σοτάρουμε για 6-8 λεπτά από όλες τις πλευρές του. Αφαιρούμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Σοτάρουμε για 2 λεπτά και βάζουμε το μαραθόσπορο, το σκόρδο και τον κρόκο. Σοτάρουμε για 2 επιπλέον λεπτά και βάζουμε στην κατσαρόλα τη ντομάτα και τον πελτέ. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη δάφνη και το ζωμό. Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώνουμε ξανά και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε το μείγμα με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 20 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να δέσει η σάλτσα.
Αφού κλείσουμε τη θερμοκρασία προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί στη σάλτσα.
Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος.