top of page
recipe-background.jpg
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΛΕΥΚΟ PNG_edited.png
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΛΕΥΚΟ PNG.PNG
IMG_1219_edited.jpg

Φαχίτας με Κοτόπουλο και Γουακαμόλε

5'

10'

εύκολη

4

Χρόνος Μαγειρέματος

Χρόνος Προετοιμασίας

Βαθμός Δυσκολίας

Μερίδες

Top Blue Box.png
IMG_1219_edited_edited_edited.jpg

Φιλέτο από Στήθος

Για το κοτόπουλο:
Φιλέτο Στήθος Κοτόπουλου MIMIKOS 500γρ.
1 κίτρινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 κρεμμύδι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. σκόρδο
1 κ.γ. μπούκοβο
1/2 κ.γ. κύμινο, σε σκόνη
2 πρέζες αλάτι
πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
|
Για το γουακαμόλε:
1 αβοκάντο
1/2 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
1/2 σκελίδα σκόρδο
1/2 κρεμμύδι λευκό ψιλοκομμένο σε πολύ μικρά καρέ
1 τομάτα (ή 10 τομαντίνια) ψιλοκομμένα
1/2 λάιμ (το χυμό)
αλάτι
κόκκινο πιπέρι (προαιρετικά)

Για το σερβίρισμα:
6 τορτίγιες μικρές
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 10% σε μπολ
3 Λάιμ κομμένα σε τέταρτα σε μπολ
Κόλιανδρος φρέσκος ψιλοκομμένος
300 γρ. τσένταρ τριμμένο

Υλικά


Για το γουακαμόλε:
1 αβοκάντο
1/2 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
1/2 σκελίδα σκόρδο
1/2 κρεμμύδι λευκό ψιλοκομμένο σε πολύ μικρά καρέ
1 τομάτα (ή 10 τομαντίνια) ψιλοκομμένα
1/2 λάιμ (το χυμό)
αλάτι
κόκκινο πιπέρι (προαιρετικά)

Για το σερβίρισμα:
6 τορτίγιες μικρές
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 10% σε μπολ
3 Λάιμ κομμένα σε τέταρτα σε μπολ
Κόλιανδρος φρέσκος ψιλοκομμένος
300 γρ. τσένταρ τριμμένο

Για το κοτόπουλο:
Φιλέτο Στήθος Κοτόπουλου MIMIKOS 500γρ.
1 κίτρινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 κρεμμύδι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. σκόρδο
1 κ.γ. μπούκοβο
1/2 κ.γ. κύμινο, σε σκόνη
2 πρέζες αλάτι
πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο

Προετοιμασία

Για το κοτόπουλο:
Κόβουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε πολύ λεπτές φέτες.
Ομοίως κόβουμε, το κοτόπουλο σε πολύ λεπτές λωρίδες.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά.
Ψήνουμε στο airfryer στους 200°C για 6 λεπτά ή μέχρι να είναι εντελώς μαγειρεμένα.

Για το γουακαμόλε:
Κόβουμε το αβοκάντο στη μέση, αφαιρούμε το κουκούτσι και με ένα κουτάλι αφαιρούμε τη σάρκα από τη φλούδα.
Βάζουμε τη σάρκα σε ένα μπολ και λιανίζουμε με ένα πιρούνι. Δεν κάνουμε τη διαδικασία με blender γιατί θα καταστρέψουμε την υφή του.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.

Για το σερβίρισμα:
Σερβίρουμε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη πιατέλα και γεμίζουμε την κάθε τορτίγια με τα υλικά της επιλογής μας.

Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Γαβριήλ Νικολαΐδης.

δείτε το βίντεο της συνταγής

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

bottom of page