Cordon Bleu με Ψητά Σπαράγγια και Σάλτσα Ολαντέζ
20'
20'
μέτρια
4
Χρόνος Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας
Βαθμός Δυσκολίας
Μερίδες
1 συσκευασία CORDON BLEU CLASSIC MIMIKOS
1 ματσάκι σπαράγγια φρέσκα
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
|
Για τη sauce Ολαντέζ:
200 γρ. βούτυρο, λιωμένο
4 αυγά
25 ml νερό
10 ml χυμό λεμόνι
10 ml λ ξύδι
αλάτι, λευκό πιπέρι
ψιλοκομμένο μαϊντανό
Υλικά
Για τη sauce Ολαντέζ:
200 γρ. βούτυρο, λιωμένο
4 αυγά
25 ml νερό
10 ml χυμό λεμόνι
10 ml λ ξύδι
αλάτι, λευκό πιπέρι
ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 συσκευασία CORDON BLEU CLASSIC MIMIKOS
1 ματσάκι σπαράγγια φρέσκα
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Προετοιμασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C, τοποθετούμε τα Cordon Bleu σε χαρτί ψησίματος και ψήνουμε για 10 λεπτά ή σε βαθύ τηγάνι, τα τηγανίζουμε για 5 λεπτά.
Κόβουμε από τα σπαράγγια τη σκληρή λευκή βάση και σε μπολ τα μαρινάρουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Σε δυνατή φωτιά στο grill ψήνουμε τα σπαράγγια για 4 λεπτά δίνοντας τα χρώμα και προσέχουμε να μη τα παραψήσουμε, σκοπός είναι να έχουν τραγανότητα.
Για τη sauce Ολαντέζ:
Σε ένα μεταλλικό μπολ προσθέτουμε τους κρόκους από 4 αβγά και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν, αμέσως μετά τα τοποθετούμε σε μπεν μαρί που δημιουργήσαμε με μία μικρή κατσαρόλα, συνεχίζουμε το χτύπημα ώστε να πάρουν καλή θερμοκρασία.
Προσέχουμε να μη μας μαγειρευτούν, μόλις αρχίζουν να πήζουν προσθέτουμε σιγά σιγά το λιωμένο βούτυρο σα να φτιάχνουμε μία ζεστή μαγιονέζα και τέλος προσθέτουμε το ξύδι, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.
Η sauce Ολαντέζ είναι μία ζεστή σάλτσα και μετά το σερβίρισμα τη διατηρούμε σε θερμοκρασία δωματίου.
Τη sauce Ολαντέζ δεν τη ζεσταίνουμε ξανά, τη διατηρούμε για 24 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου.
Μια συνταγή από το MIMIKOS.