




Cordon Blue με Τραγανές Πατατούλες και Sauce Ταρτάρ



20'
20'
εύκολη

4
Χρόνος Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας
Βαθμός Δυσκολίας
Μερίδες
Cordon Blue MIMIKOS από ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
½ κιλό πατάτες
250 γρ. ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
αλάτι
πιπέρι
|
Για τη sauce Ταρτάρ:
250 γρ. μαγιονέζα
¼ ματσάκι μαϊντανό
1 μεσαίο κρεμμύδι
25 γρ. κάπαρη
50 γρ. αγγουράκι τουρσί
10 ml χυμό λεμόνι
αλάτι
λευκό πιπέρι

Υλικά
Για τη sauce Ταρτάρ:
250 γρ. μαγιονέζα
¼ ματσάκι μαϊντανό
1 μεσαίο κρεμμύδι
25 γρ. κάπαρη
50 γρ. αγγουράκι τουρσί
10 ml χυμό λεμόνι
αλάτι
λευκό πιπέρι
Cordon Blue MIMIKOS από ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
½ κιλό πατάτες
250 γρ. ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
αλάτι
πιπέρι

Προετοιμασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC, τοποθετούμε τα Cordon Blue σε χαρτί ψησίματος και ψήνουμε για 10 λεπτά ή σε βαθύ τηγάνι, τα τηγανίζουμε για 5 λεπτά.
Κόβουμε τις πατάτες σε μικρό κυδωνάτο σχήμα, σε κατσαρολάκι ρίχνουμε το ηλιέλαιο, τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά για 10-12 λεπτά.
Για τη sauce Ταρτάρ:
Σε ένα μεταλλικό μπολ προσθέτουμε ψιλοκομμένα, κρεμμύδι, μαϊντανό, κάπαρη και το αγγουράκι τουρσί σε μικρά κυβάκια , μετά προσθέτουμε τη μαγιονέζα, το χυμό λεμόνι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Σε κυρίως πιάτο Σερβίρουμε τα Cordon Blue MIMIKOS, δίπλα τις πατάτες και σε ντιπάκι τη sauce ταρτάρ.


Μια συνταγή από το MIMIKOS.

δείτε το βίντεο της συνταγής
