




Μπουτάκια Κοτόπουλου με Πατάτες στο Airfryer και Μους Φέτας



15'
40'
εύκολη

4
Χρόνος Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας
Βαθμός Δυσκολίας
Μερίδες
Για το κοτόπουλο με πατάτες:
2 πατάτες (600 γρ.) κομμένες σε κυβάκια
1 συσκευασία Μπουτάκια Κοτόπουλου MIMIKOS
1 λεμόνι (χυμός & ξύσμα για το τελείωμα)
50 γρ. μουστάρδα
30 ml ελαιόλαδο
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
½ κ.γ. σκόνη σκόρδο
½ κ.γ. σκόνη κρεμμύδι
1 κ.γ. ρίγανη
Αλάτι & πιπέρι
Για τη μους φέτας:
400 γρ. φέτα
100 γρ. γιαούρτι
100 γρ. (υποθέτω έλειπε: π.χ. κρέμα γάλακτος ή τυρί κρέμα;)
½ κ.γ. πάπρικα
½ κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. μέλι
Αλάτι & πιπέρι

Υλικά
Για το κοτόπουλο με πατάτες:
2 πατάτες (600 γρ.) κομμένες σε κυβάκια
1 συσκευασία Μπουτάκια Κοτόπουλου MIMIKOS
1 λεμόνι (χυμός & ξύσμα για το τελείωμα)
50 γρ. μουστάρδα
30 ml ελαιόλαδο
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
½ κ.γ. σκόνη σκόρδο
½ κ.γ. σκόνη κρεμμύδι
1 κ.γ. ρίγανη
Αλάτι & πιπέρι
Για τη μους φέτας:
400 γρ. φέτα
100 γρ. γιαούρτι
100 γρ. (υποθέτω έλειπε: π.χ. κρέμα γάλακτος ή τυρί κρέμα;)
½ κ.γ. πάπρικα
½ κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. μέλι
Αλάτι & πιπέρι

Προετοιμασία
Κοτόπουλο με πατάτες:
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στο καλάθι του airfryer.
Προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Ψήνουμε στους 180°C για 40–50 λεπτά, ανακατεύοντας στα μισά του χρόνου.
💡 Extra tip: Άφησε το κοτόπουλο να μαριναριστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα για ακόμα πιο έντονο άρωμα.
Μους φέτας:
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ.
Χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει απαλή, αφράτη μους.
Σερβίρουμε παγωμένη, δίπλα στο κοτόπουλο.


Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Γαβριήλ Νικολαΐδης.

δείτε το βίντεο της συνταγής
