top of page
recipe-background.jpg
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΛΕΥΚΟ PNG.PNG
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΛΕΥΚΟ PNG.PNG
IMG_1219_edited.jpg

Ανατολίτικο Κοτόπουλο με Κρεμώδη Σάλτσα

25'

50'

εύκολη

4

Χρόνος Μαγειρέματος

Χρόνος Προετοιμασίας

Βαθμός Δυσκολίας

Μερίδες

Top Blue Box.png
IMG_1219_edited_edited_edited.jpg

Μπουτάκια

1 ½ κιλό Μπουτάκια Κοτόπουλο MIMIKOS
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
2 σκ. σκόρδο πολτοποιημένες
1 κ.γ. τζίντζερ φρέσκο (τριμμένο)
1 καυτερή πιπερίτσα
400 γρ. ψιλοκομμένες τομάτες
400 γρ. κρέμα γάλακτος
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
|
Για το μείγμα μπαχαρικών
1 κ.γ. μαραθόσπορο
2 κ.γ. σπόρους κύμινο
2 κ.γ. σπόρους κόλιανδρο
2 κ.γ. κουρκουμάς

Για το σερβίρισμα:
ρύζι μπασμάτι
ψιλοκομμένο μαϊντανό

Υλικά


Για το μείγμα μπαχαρικών
1 κ.γ. μαραθόσπορο
2 κ.γ. σπόρους κύμινο
2 κ.γ. σπόρους κόλιανδρο
2 κ.γ. κουρκουμάς

Για το σερβίρισμα:
ρύζι μπασμάτι
ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 ½ κιλό Μπουτάκια Κοτόπουλο MIMIKOS
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
2 σκ. σκόρδο πολτοποιημένες
1 κ.γ. τζίντζερ φρέσκο (τριμμένο)
1 καυτερή πιπερίτσα
400 γρ. ψιλοκομμένες τομάτες
400 γρ. κρέμα γάλακτος
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Προετοιμασία

Βάζουμε στην κατσαρόλα τους σπόρους μάραθου, κόλιανδρου και τους ψήνουμε για 2’ χωρίς λιπαρή ουσία, να βγάλουν τα αρώματα τους. Τους χτυπάμε σε γουδί να γίνουν σκόνη. Έπειτα προσθέτουμε και τον κουρκουμά και το κύμινο.
Βάζουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά, το τζίντζερ και τα πολτοποιούμε.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στη μεσαία σχάρα για 50’.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι.
Λίγα λίγα κομμάτια τα ροδίζουμε καλά, να κάνουν κρούστα και χρώμα γύρω γύρω.
Τα βάζουμε σε ταψί με το δέρμα προς τα πάνω.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και στην ίδια κατσαρόλα, προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά και τα ψήνουμε 1’. Προσθέτουμε τα πολτοποιημένα λαχανικά και τα σωτάρουμε για 5’.
Προσθέτουμε τις τομάτες στο τηγάνι. Προσθέτουμε και την κρέμα. Αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να πάρει μια βράση. Περιχύνουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου στο ταψί.
Ψήνουμε για 50’ μέχρι να ροδίσουν τα μπουτάκια κοτόπουλου (κατά τη διάρκεια του ψησίματος αναποδογυρίζουμε το κοτόπουλο). Σερβίρουμε με μπόλικο μπασμάτι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ακολουθήσετε το link >>

δείτε το βίντεο της συνταγής

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Top Blue Box_edited.png
bottom of page