top of page
IMG_2033_Filetarisma-cover_edited.jpg

Φιλετάρισμα

Top Blue Box.png
ΑΠΟΚΟΛΛΗΣΗ ΤΟΥ ΦΙΛΕΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΚΑΛΟ ΤΟΥ ΣΤΗΘΟΥΣ
IMG_2016.jpg
Χρησιμοποιείστε το κομμάτι του στήθους από ένα κοτόπουλο που το τεμαχίσατε σε 8 τεμάχια. Χρησιμοποιώντας το ειδικό ψαλίδι για τα πουλερικά αποσπάστε τα πλευρά και το κεντρικό κόκαλο του θώρακα. Ξεκινήστε από το πιο φαρδύ μέρος (σύνδεση με φτερούγα) και προχωρήστε σταδιακά προς το πιο στενό.
Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, αποκολλήστε το κρέας από το κόκαλο του στέρνου ακολουθώντας την καμπύλη του οστού, ξεχωρίζοντας έτσι προσεκτικά το φιλέτο.
IMG_2026.jpg
IMG_2033-2.jpg
Εντοπίστε το μικρό κοντά φιλέτο στην εσωτερική πλευρά του στέρνου και κόψτε τη συνδετική μεμβράνη για να το ξεχωρίσετε.
Αν σας φάνηκε πολύπλοκο μπορείτε να βρείτε έτοιμο φιλέτο από στήθος MIMIKOS.
ΑΠΟΚΟΛΛΗΣΗ ΤΟΥ ΦΙΛΕΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΚΑΛΟ ΤΟΥ ΜΗΡΟΥ
Fileto Stithos MIMIKOS
IMG_2040.jpg
Χρησιμοποιείστε το κομμάτι του μηρού από ένα κοτόπουλο που το τεμαχίσατε σε 8 τεμάχια. Τοποθετήστε το μηρό με το δέρμα προς τα κάτω σε ένα ξύλο κοπής. Χρησιμοποιήστε ένα μικρό κοφτερό μαχαίρι για να εντοπίσετε τη μια άκρη του κόκαλου. Κόψτε το κρέας κατά μήκος του κόκαλου.
Σπρώξτε το μαχαίρι κάτω από το κόκαλο και σπρώχνοντας το προς τα πάνω, αφαιρέστε το κόκαλο.
IMG_2044-2.jpg
Fileto Mpouti MIMIKOS
Αν σας φάνηκε πολύπλοκο μπορείτε να βρείτε έτοιμο φιλέτο από μπούτι MIMIKOS.
bottom of page