top of page
chicken-preparation_23-2147959041.jpg

Έχουν τα κοτόπουλα βακτήρια; Που τα βρήκαν;

Οδηγός για Κάθε Σπίτι

Top Blue Box.png

Απολαύστε Ασφαλές και
Υγιεινό Κοτόπουλο

Καλωσορίσατε στον κόσμο της υγιεινής και ασφαλούς μαγειρικής! Ξέρετε ότι το κοτόπουλο, όπως και άλλα είδη κρέατος, μπορεί να φιλοξενεί βακτήρια που, αν δεν χειριστούμε σωστά, θα μπορούσαν να μας προκαλέσουν ταλαιπωρία; Μην ανησυχείτε, όμως! Είμαστε εδώ για να σας δείξουμε πώς να απολαύσετε το κοτόπουλο σας με ασφάλεια.


Foto Tip Page_Kotopoula & Vaktiria-1.png

Ας ξεκινήσουμε με μια απλή αλλά καθοριστική συμβουλή: Μην αφήνετε ποτέ το κοτόπουλο σε θερμοκρασία δωματίου για περισσότερο από μια ώρα. Οι θερμοκρασίες 4 - 60 °C είναι οι ιδανικές για τα βακτήρια να ανθίσουν, κάτι που θέλουμε να αποφύγουμε.

 

Θυμηθείτε, η κατάψυξη δεν εξοντώνει τα βακτήρια. Ο μόνος τρόπος για να εξασφαλίσουμε ότι τα παθογόνα βακτήρια έχουν εξαφανιστεί είναι μέσω του σωστού μαγειρέματος. Έτσι, μην ξεχνάτε να μαγειρεύετε το κοτόπουλο σας στη σωστή θερμοκρασία για να απολαύσετε ασφαλώς κάθε μπουκιά.

 

Προσοχή και στη διασταύρωση επιμολύνσεων! Είναι εύκολο το νωπό κοτόπουλο να "μολύνει" άλλα τρόφιμα, είτε μέσω άμεσης επαφής είτε μέσω κοινών επιφανειών κοπής. Ας ακολουθήσουμε μια απλή αρχή: Καθαρίζουμε καλά ό,τι έρθει σε επαφή με το νωπό κοτόπουλο, είτε πρόκειται για μαχαίρια, είτε για το ξύλο κοπής, είτε για τα χέρια μας.

 

Με αυτές τις απλές κατευθυντήριες γραμμές, είμαστε σίγουροι ότι θα απολαύσετε το κοτόπουλο σας με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια και γεύση.

 

Καλή σας απόλαυση!

front-view-chef-with-gloves-cutting-chicken_23-2148763131.jpg

ΠΩΣ ΝΑ
ΧΕΙΡΙΣΤΕΙΤΕ
ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

Καλώς ήρθατε στον οδηγό μας για να απολαύσετε το κοτόπουλο σας με ασφάλεια και εμπιστοσύνη!

Εδώ θα βρείτε απλές και εύκολες συμβουλές για να διασφαλίσετε ότι το κοτόπουλο που επιλέγετε και μαγειρεύετε είναι όχι μόνο νόστιμο αλλά και απόλυτα ασφαλές για εσάς και την οικογένειά σας.

Από την Αγορά Στο Σπίτι:

  • Ψώνια με Στρατηγική: Επιλέγετε το κοτόπουλο ως τελευταίο σας είδος πριν περάσετε από το ταμείο. Ελέγξτε ότι η συσκευασία είναι κρύα στην αφή, δείγμα ότι έχει διατηρηθεί σωστά.

  • Μεταφορά με Προσοχή: Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε μια δροσερή θέση του αυτοκινήτου κατά τη διαδρομή προς το σπίτι, ειδικά κατά τους θερμούς μήνες. Αποφύγετε το πορτ-μπαγκάζ όπου οι θερμοκρασίες μπορεί να ανέβουν επικίνδυνα.
     

Στο Σπίτι:

  • Αμεση Ψύξη: Μόλις φτάσετε σπίτι, βάλτε αμέσως το κοτόπουλο στο ψυγείο, σε θερμοκρασία κάτω των 4°C. Αυτό βοηθά να διατηρηθεί φρέσκο και ασφαλές μέχρι την χρήση του.

  • Κατάψυξη: Αν δεν σχεδιάζετε να μαγειρέψετε το κοτόπουλο σύντομα, καταψύξτε το πριν την ημερομηνία λήξης. Θυμηθείτε, η διαδικασία αλλοίωσης σταματά μόνο όταν το κοτόπουλο φτάσει στους -18°C, διαδικασία που απαιτεί χρόνο σε έναν οικιακό καταψύκτη.

Με αυτές τις απλές αλλά ουσιαστικές συμβουλές, είστε έτοιμοι να απολαύσετε το κοτόπουλο σας με την μέγιστη δυνατή ασφάλεια και να εξασφαλίσετε ότι το κάθε γεύμα σας θα είναι όχι μόνο νόστιμο αλλά και υγιεινό.

 

Καλή απόλαυση!

pws na xeiristeite to kotopoulo me asfaleia
Top Blue Box_edited.png
bottom of page