top of page
IMG_1849-Cover_edited.jpg

Cutting Techniques
for Fresh Chicken

Top Blue Box
CUTTING A CHICKEN INTO 4 PIECES
Τραβήξτε πίσω το φτερό όσο πιο πολύ γίνεται και στη συνέχεια χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι για πουλερικά, κόψτε τη φτερούγα στη
Pull the wing back as far as possible, and then, using a poultry knife, cut the wing at the second joint from the tip of the wing.
1
Τοποθετήστε το ολόκληρο κοτόπουλο MIMIKOS στον πάγκο εργασίας με το στήθος προς τα επάνω. Κόψτε το δέρμα στο σημείο ανάμεσα σ
Place the whole chicken MIMIKOS on the countertop with the breast facing up. Cut the skin at the joint between the thigh and the body. Continue cutting until you reach the bone.
2
Λυγίστε το μπούτι προς τα πίσω όσο παίρνει. Το μπούτι θα ελευθερωθεί από την άρθρωση με τη σπονδυλική στήλη.
Bend the thigh backward as far as it goes. The thigh will come free from the joint with the spine.
3
Complete the cut from the spine and repeat the process with the second thigh. Each thigh can be further cut by separating the drumstick from the thigh. This way, you will separate the thighs from the breast.
4
Ολοκληρώστε την κοπή από τη σπονδυλική στήλη και επαναλάβετε τη διαδικασία και με το δεύτερο μπούτι. Κάθε μπούτι μπορεί να κο
Χρησιμοποιώντας το μαχαίρι, κόβουμε το κάθε μπούτι στην άρθωση του με τη σπονδυλική στήλη, με αποτέλεσμα να έχουμε δύο ίδιου
Using the knife, cut each thigh at the joint with the spine, resulting in two equally weighted chicken thighs.
5
Using poultry shears, remove the lower part of the breast that has been freed from the meat.
6
Χρησιμοποιώντας το μαχαίρι, κόβουμε το κάθε μπούτι στην άρθωση του με τη σπονδυλική στήλη, με αποτέλεσμα να έχουμε δύο ίδιου
Αν θέλετε να μαγειρέψετε το στήθος με το κόκαλο, τότε κόψτε κατα μήκος το θώρακα από την ουρά προς το λαιμό και θα έχουμε δύο

If you want to cook the breast with the bone, then cut along the breast from the tail to the neck, resulting in two equally weighted pieces.

7
Το κοτόπουλο σας είναι τώρα κομμένο σε 4 τεμάχια.
Your chicken is now cut into 4 pieces.
8
CUTTING A CHICKEN INTO 8 PIECES
Το κοτόπουλο σας είναι τώρα κομμένο σε 8 τεμάχια.
Χωρίστε κάθε στήθος στα δύο. Χρησιμοποιώντας το μαχαίρι, κόψτε κάθε στήθος κατά μήκος των πλευρών στα δύο τρίτα της απόστασης

Split each breast in half. Using the knife, cut each breast along the sides two-thirds of the way down at a sharp angle.

4o mini

1
Χωρίστε κάθε μπούτι στα δύο. Εντοπίστε την άρθρωση πάνω από το μπουτάκι που το συνδέει με το πάνω τμήμα του μηρού και κόψτε τ
Split each thigh in half. Locate the joint above the drumstick that connects it to the upper part of the thigh and cut at the joint.
2
Το κοτόπουλο σας είναι τώρα κομμένο σε 8 τεμάχια.
Your chicken is now cut into 8 pieces.
3

LOOKING FOR AN EASIER SOLUTION?

Remember that MIMIKOS chickens offer a full range of cut parts to choose your favorite piece.

ΦΙΛΕΤΟ  ΣΤΗΘΟΣ  ΑΠΟ ΝΩΠΟ  ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

CHICKEN BREAST FILLET
FROM FRESH

CHICKEN

ΦΙΛΕΤΟ  ΜΠΟΥΤΙ  ΑΠΟ ΝΩΠΟ  ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

CHICKEN THIGH FILLET

FROM FRESH

CHICKEN

ΜΠΟΥΤΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ  ΑΠΟ ΝΩΠΟ  ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

CHICKEN LEGS

FROM FRESH

CHICKEN

Top Blue Box
bottom of page