Stir Fry with Chicken
10'
10'
easy
4
Cooking Time
Preparation Time
Degree of Difficulty
Portions
Για τη μαρινάδα:
400 γρ. Φιλέτο Μπούτι Κοτόπουλου MIMIKOS
3 κ.σ. σάλτσα σόγιας
1 κ.γ. μαύρη ζάχαρη
1 κ.γ. κορν φλάουρ
1 κ.γ. μουστάρδα με μέλι
Για τη σάλτσα:
1⁄2 φλ. ζωμός κότας
3 κ.σ. oyster sauce
1 κ.σ. fish sauce
1 κ.γ. μαύρη ζάχαρη
2 πιπεριές ψιλοκομμένες
|
Για το stir-fry:
1 μικρό κεφάλι μπρόκολο κομμένο σε φουντίτσες
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε στικς
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο σε στικς
3 κ.σ. κρασί
1 κ.σ. κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό
3 κ.σ. ασιατικό σουσαμέλαιο
λίγο λάδι για τηγάνισμα
Ingredients
For the stir-fry:
1 small head of broccoli cut into strips
1 red pepper cut into sticks
1 small onion, finely chopped
2 cloves of garlic, chopped
1 piece of fresh ginger chopped into sticks
3 tbsp wine
1 tbsp cornflour dissolved in a little water
3 tbsp Asian sesame oil
a little oil for frying
For the marinade:
400 g MIMIKOS Chicken Leg Fillet
3 tbsp soy sauce
1 tbsp brown sugar
1 tbsp corn flour
1 tbsp mustard with honey
For the sauce:
1⁄2 cup chicken stock
3 tbsp oyster sauce
1 tbsp fish sauce
1 tbsp brown sugar
2 peppers, chopped
Preparation
Mix the broth, oyster sauce, fish sauce, brown sugar, chopped peppers, and cornstarch dissolved in water in a bowl and set it aside. Cut the meat into small rectangular pieces and place them in a bowl. For the marinade, combine soy sauce, brown sugar, cornstarch, and honey mustard, mixing until the brown sugar dissolves. Add the chicken to the marinade and mix well, then cover with plastic wrap and let it rest for 30 minutes.
Heat a little oil in a wok or deep frying pan, then add the onion, garlic, and ginger, stirring for 1 minute. Add the meat with its marinade and cook for 4-5 minutes. Then, add the wine, broccoli, and bell pepper. Serve with jasmine or basmati rice and drizzle with Asian sesame oil.
A recipe by Argiro Barbarigou.
For more information, you can follow the link >>