Whole Roasted Chicken with Lemon and kosher Salt
10'
95'
easy
6
Cooking Time
Preparation Time
Degree of Difficulty
Portions
1 Ολόκληρο Κοτόπουλο MIMIKOS
3 λεμόνια
3 μέτρια ξερά κρεμμύδια
4 καρότα
2 μεγάλες πατάτες
4 κολοκυθάκια
4 σκελίδες σκόρδο
|
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 κ.σ. ρίγανη
1 χούφτα φρέσκα αρωματικά
2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
2 κ.σ. χοντρό αλάτι
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Ingredients
1 cup of white wine
1 tbsp oregano
1 handful of fresh herbs
2 tbsp balsamic vinegar
2 tbsp coarse salt
olive oil
salt
pepper
1 MIMIKOS Whole Chicken
3 lemons
3 medium dry onions
4 carrots
2 large potatoes
4 zucchinis
4 cloves of garlic
Preparation
Καθαρίζετε τα λεμόνια από τη φλούδα και την άσπρη μεμβράνη τους και κόβετε τη σάρκα στη μέση. Πλένετε και στεγνώνετε το κοτόπουλο με χαρτί κουζίνας. Ανακατεύετε τη σάρκα των λεμονιών με 1 κουταλιά χοντρό αλάτι, τις σκελίδες του σκόρδου και τα αρωματικά, και τα βάζετε στην κοιλιά του κοτόπουλου. Αλείφετε το κοτόπουλο με ελαιόλαδο, απλώνετε το υπόλοιπο χοντρό αλάτι με τα χέρια σας και πασπαλίζετε με ρίγανη.
Καθαρίζετε τα λαχανικά, κόβετε τα κολοκυθάκια και τα καρότα σε φέτες, τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες και τις πατάτες σε μέτριους κύβους. Απλώνετε τα λαχανικά σε βαθύ ταψί και τα ανακατεύετε με ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο, το κρασί και αλάτι. Βάζετε το κοτόπουλο πάνω από τα λαχανικά, ρίχνετε στο ταψί 1 φλιτζάνι νερό και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC (356ºF) για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά.
Καθώς ψήνεται το κοτόπουλο, το περιχύνετε με τη σάλτσα από το ταψί. Όταν είναι έτοιμο, το βγάζετε από τον φούρνο και το αφήνετε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν το κόψετε σε μερίδες.
A recipe by MIMIKOS.