top of page
recipe-background.jpg
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΛΕΥΚΟ PNG_edited.png
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΛΕΥΚΟ PNG.PNG
IMG_1219_edited.jpg

Chicken Thigh with Vegetables and Orzo

10'

60'

easy

4

Cooking Time

Preparation Time

Degree of Difficulty

Portions

Top Blue Box.png
IMG_1219_edited_edited_edited.jpg

Chicken Legs

3 ή 4 Ολόκληρα Μπούτια Κοτόπουλο MIMIKOS
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
2 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
2 στίκς σέλερι σε κύβους
|
4 ντομάτες τριμμένες
1 κ.γ. μπαχάρι τριμμένο
1 κ.γ. κύμινο τριμμένο
300 γρ. κριθαράκι
4 φλιτζάνια ζωμό κότας
αλάτι πιπέρι

Ingredients


4 tomatoes, grated
1 tbsp ground spice
1 tbsp ground cumin
300 g little barley
4 cups chicken stock
salt pepper

3 or 4 MIMIKOS Chicken Legs
2 tbsp olive oil
1 tbsp butter
2 onions finely chopped
2 carrots peeled and cut into slices
2 zucchini cut into slices
2 diced celery sticks

Preparation

Heat the olive oil and butter in a pot and sauté the onion for 2 minutes, stirring frequently. Add the carrot, celery, zucchini, cumin, and allspice, and continue sautéing for 3 minutes. Add the chicken, tomato, and broth, and simmer the mixture for 40 minutes. Then, add the orzo, season with salt, and continue boiling for 10 minutes. If necessary, add a little water.

A recipe by Dimitris Skarmoutsos.

watch the recipe video

MORE RECIPES LIKE THIS

bottom of page