top of page
Chicken Thigh with Vegetables and Orzo
10'
60'
easy
4
Cooking Time
Preparation Time
Degree of Difficulty
Portions
3 ή 4 Ολόκληρα Μπούτια Κοτόπουλο MIMIKOS
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
2 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
2 στίκς σέλερι σε κύβους
|
4 ντομάτες τριμμένες
1 κ.γ. μπαχάρι τριμμένο
1 κ.γ. κύμινο τριμμένο
300 γρ. κριθαράκι
4 φλιτζάνια ζωμό κότας
αλάτι πιπέρι
Ingredients
4 tomatoes, grated
1 tbsp ground spice
1 tbsp ground cumin
300 g little barley
4 cups chicken stock
salt pepper
3 or 4 MIMIKOS Chicken Legs
2 tbsp olive oil
1 tbsp butter
2 onions finely chopped
2 carrots peeled and cut into slices
2 zucchini cut into slices
2 diced celery sticks
Preparation
Heat the olive oil and butter in a pot and sauté the onion for 2 minutes, stirring frequently. Add the carrot, celery, zucchini, cumin, and allspice, and continue sautéing for 3 minutes. Add the chicken, tomato, and broth, and simmer the mixture for 40 minutes. Then, add the orzo, season with salt, and continue boiling for 10 minutes. If necessary, add a little water.
A recipe by Dimitris Skarmoutsos.
watch the recipe video
bottom of page