top of page
recipe-background.jpg
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΛΕΥΚΟ PNG_edited.png
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΛΕΥΚΟ PNG.PNG
IMG_1219_edited.jpg

Chicken Breaded with Fresh Herbs

5'

15'

medium

4

Cooking Time

Preparation Time

Degree of Difficulty

Portions

Top Blue Box.png
IMG_1219_edited_edited_edited.jpg

Chicken Breast Fillet

1 πακέτο Φιλέτο Στήθος Κοτόπουλου MIMIKOS
2 φλιτζάνια ψίχουλα από ψωμί του τοστ
2 αβγά
½ φλιτζάνι αλεύρι
4 κ.σ. ανάμεικτα ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά (βασιλικός, δεντρολίβανο, θυμάρι, μαϊντανός, άνηθος) ή 2 κ.γ. ανάμεικτα ξερά μυρωδικά
1 ματσάκι τρυφερή ρόκα ψιλοκομμένη
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
|
Για τη συνοδευτική σάλτσα:
1 κ.σ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
3 κ.σ. σάλτσα σόγιας
2 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού
λίγη ζάχαρη

Ingredients


For the accompanying sauce:
1 tbsp grated fresh ginger
1 clove of garlic, grated
3 tbsp soy sauce
2 tbsp olive oil
3 tbsp orange juice
a little sugar

1 pack of MIMIKOS Chicken Breast Fillet
2 cups toasted bread crumbs
2 eggs
½ cup flour
4 tbsp mixed chopped fresh herbs (basil, rosemary, thyme, parsley, dill) or 2 tbsp. mixed dry herbs
1 bunch of tender arugula, finely chopped
olive oil for frying

Preparation

Cut the chicken fillets into strips, season with salt and pepper, and coat them in flour. Mix the herbs with the breadcrumbs. Beat the eggs with 2-3 tablespoons of water. Dip the chicken strips into the beaten eggs, let the excess drip off, and then coat them in the breadcrumb and herb mixture. Gently press with your hands to ensure the breadcrumbs stick on all sides.

Heat the olive oil and fry the chicken strips until they turn golden brown. Once fried, place them on paper towels to drain excess oil.

In a bowl, mix all the ingredients for the sauce. Serve the chopped arugula on plates, drizzle with the sauce, and distribute the fried chicken strips on top. Enjoy your meal!

A recipe by MIMIKOS.

watch the recipe video

MORE RECIPES LIKE THIS

bottom of page