Chicken with Aromatic Crust and Basil Sauce
10'
10'
easy
4
Cooking Time
Preparation Time
Degree of Difficulty
Portions
1 πακέτο Φιλέτο Στήθος Κοτόπουλου MIMIKOS
1 φλιτζάνι τριμμένο ψωμί του τοστ
2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
½ κ.γ. μουστάρδα σκόνη
ελαιόλαδο
|
Για τη συνοδευτική σάλτσα:
2 κ.σ. έτοιμη σάλτσα πέστο
½ ματσάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 κ.γ. ξερός βασιλικός
¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
¼ του φλιτζανιού λευκό ξίδι
⅓ του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
1 κρόκος αβγού
αλάτι
πιπέρι
Ingredients
For the accompanying sauce:
2 tbsp prepared pesto sauce
½ bunch of chopped parsley
1 tbsp dry basil
¼ cup olive oil
¼ cup white vinegar
⅓ of the cup of cream
1 egg yolk
salt
pepper
1 pack of MIMIKOS Chicken Breast Fillet
1 cup of toasted breadcrumbs
2 tbsp chopped parsley
½ cup grated parmesan
2 cloves of garlic, grated
½ tbsp. mustard powder
olive oil
Preparation
Season the chicken fillets with salt and pepper and sauté them in 4-5 tablespoons of olive oil. Cook over high heat for a few minutes, turning to brown on both sides, then transfer them to a baking dish.
Mix the breadcrumbs with parsley, Parmesan cheese, garlic, mustard, and 2-3 tablespoons of olive oil. Spread this mixture over the fillets, pressing down lightly with your hands. Bake the fillets in a preheated oven with conventional heat at 200ºC (392ºF) for 25 minutes.
For the sauce:
Place all the ingredients in a blender except for the cream and egg yolk. Blend until smooth, then transfer to a saucepan over heat. Whisk the yolk with the cream, add it to the sauce, season with salt and pepper, and stir until the sauce thickens. Slice the fillets and serve them with the sauce.
Μια συνταγή από το MIMIKOS.