top of page
Chicken Breast Fillet with Avocado Sauce
5'
85'
easy
4
Cooking Time
Preparation Time
Degree of Difficulty
Portions
3 ή 4 Φιλέτα Στήθος Κοτόπουλο MIMIKOS
1⁄3 φλ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
1⁄2 κ.γ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
2 φύλλα δάφνης
1 λάιμ ξύσμα
αλάτι
πιπέρι
|
Σάλτσα αβοκάντο:
½ μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 μεγάλες, ώριμες ντομάτες σε καβάκια
1 πράσινη πιπεριά σε τετραγωνάκια
1 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα κόλιανδρου
2 μεγάλα, ώριμα αβοκάντο σε καβάκια
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
αλάτι
Ingredients
Avocado Dip:
½ large onion finely chopped
2 large, ripe tomatoes, diced
1 green pepper in squares
1 tbsp chopped coriander leaves
2 large, ripe avocados, diced
1 tbsp lemon juice
salt
3 or 4 MIMIKOS Chicken Breast Fillet
1⁄3 cup olive oil
1 clove of garlic, grated
1⁄2 tbsp. chopped fresh thyme
2 bay leaves
1 lime zest
salt
pepper
Preparation
Marinate the fillets in olive oil with garlic, thyme, and bay leaves for at least 1 hour. Preheat the oven to 180°C (356°F) and bake the chicken for 25 minutes.
Avocado Sauce:
Mix all the ingredients in a bowl.
Spoon the sauce over the chicken on the plates and serve.
A recipe by Dimitris Skarmoutsos.
watch the recipe video
bottom of page